Jay and the Coffee bestormt Gentse muziekscene met eerste EP voorstelling: “In Afsnis wordt het ons beste optreden ooit”

Fabian Tack
27 maart 2018 - 11:56
Jay and the Coffee bestormt Gentse muziekscene met eerste EP voorstelling: “In Afsnis wordt het ons beste optreden ooit”

Jonge Gentse bands, ze schieten als  paddenstoelen uit de grond en niet iedereen vindt makkelijk zijn weg in de concurrentie maar Jay and the Coffee bleef doorzetten. “We zijn nu drie jaar bezig en vorig jaar wonnen we de wedstrijd van ‘Lokale Helden’ in Destelbergen daardoor kwam alles in een stroomversnelling.” 

Jay and the Coffee, je moet het ze nageven, de band heeft zeker geen groot ego. Lukas heeft het over z’n groep als “We zijn een ‘bandje’ met jonge ‘mannetjes’ die een ‘EP’tje’ uitbrengen.  Misschien dat die opvatting wel na de release op 28 maart verandert.

The Beatles

Dankzij de wedstrijd van Lokale Helden kan Jay and the Coffee een plaat maken. “Daardoor hebben we studiotijd gekregen en konden we een EP maken.” De bandnaam is eveneens de titel van de EP. “We willen tonen: dit zijn wij en dit brengen we.” De groep vindt steeds meer hun eigen sound. “Iedereen heeft wel een visie over welke muziek we spelen. In het begin was het meer funk nu is het een mengeling van de jaren ’60 met The Beatles en hedendaagse muziek van Radiohead en James Blake.” De band heeft zich een week afgesloten van de buitenwereld om hun identiteit te vinden. “We hebben gewoon alles onder loep genomen en gekeken wat er vond van vonden en of we er tevreden over waren, er zaten dan natuurlijk veel dingen tussen die we niet zo goed vonden. Het was een zeer interessant leerproces, we zijn enorm sterk gegroeid op die week en misschien is dat wel het concept van onze plaat.”

Songwriters

Al is het niet altijd zo makkelijk om muziek en tekst te schrijven.  “Vaak komt er iemand met een volledig af nummer en dan kijken we hoe we het sterker kunnen maken, pas daarna schrijven we de tekst.” En de band heeft drie songwriters. “Nee het is niet makkelijk omdat met drie te doen, we moeten altijd proberen een  compromis te vinden. Uiteindelijk komen we wel ergens waar we tevreden over zijn.”

De bandleden Tibor, Simon, Joran en Lukas

Dezelfde dromen

En we zeiden het al, Jay and the Coffee is helemaal niet de enige band die Gent bestormt.  “Het krioelt van de Gentse beloftevolle bands dus het is niet altijd makkelijk om je plaats daarin te vinden.  Je voelt de concurrentie wel van andere bands en die streven ook dezelfde dromen na. Maar wij komen ook goed overeen met andere bands.”

Student Rock Rally

Die concurrentie laat zich ook voelen bij wedstrijden. “We waren geselecteerd voor Humo’s Rock Rally en zitten nu in de finale van het Gentse Student Rock Rally en die van Maanrock Rally in Mechelen. Voor Student Rock Rally zijn we nog met vier finalisten en wij spelen op 18 april in Charlatan voor een plek op de Student Kick Off in Gent. Bij Maanrock zijn we nog met 21 finalisten dus ja de concurrentie is er wel maar we streven ernaar om te winnen.”

Herbeluister hieronder het interview met Lukas, Tibor, Joran en Simon

Meer info via de facebookpagina en het event in de Afsnis

Laatst gespeeld op Accent

09:22
cover of GURU JOSH with Infinity (1990

GURU JOSH

Infinity (1990's: Time For The Guru)
09:17
cover of FUNKY GREEN DOGS with Fired Up!

FUNKY GREEN DOGS

Fired Up!
09:12
cover of NAS FEAT. LAURYN HILL with If I Ruled the World

NAS FEAT. LAURYN HILL

If I Ruled the World
09:09
cover of PAKITO with Living On Video

PAKITO

Living On Video
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.