Jazz in ’t Park in Gentbrugge

Johan Van Bever
24 april 2021 - 18:13
Jazz in ’t Park in Gentbrugge

Na een geslaagde editie in de tuin van de Sint-Pietersabdij in 2020, komt Jazz in ’t Park dit jaar naar het Frans Tochpark in Gentbrugge. De Stad voorziet namelijk om op tournee te gaan met het festival in verschillende Gentse parken en deelgemeenten. Het festival vindt plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 september 2021, onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Ondanks de coronapandemie kon Jazz in ’t Park vorig jaar wel doorgaan. Als locatie werd toen gekozen voor de tuin van de Sint-Pietersabdij, omdat die makkelijker afsluitbaar was dan het Zuidpark, waar het festival tot dan altijd doorging. De nieuwe locatie en coronaproof opstelling werden fel gesmaakt door het publiek en de artiesten. De Stad nam die positieve ervaringen mee en wilde nog een stapje verder gaan. Zo ging de Stad op zoek naar andere geschikte Gentse parken om het festival te organiseren.

Voor de editie van dit jaar kwam de Stad uit bij het Frans Tochpark in Gentbrugge. Dat biedt vele mogelijkheden om een kwalitatief en toegankelijk jazzfestival te organiseren. Het park beschikt over een open groenzone voor het kasteel, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om goede zichtlijnen te creëren voor het publiek. De bomen, vijver, wandelpaden, oprit en het Braemkasteel vormen een dankbaar decor voor een jazzfestival. Het park beschikt ook over picknicktafels en een speeltuin voor kinderen.

Laatst gespeeld op Accent

13:58
cover of LUUDE & BRU-C FEAT. KEVIN LYTTLE with TMO (Turn Me On)

LUUDE & BRU-C FEAT. KEVIN LYTTLE

TMO (Turn Me On)
13:54
cover of DAFT PUNK, PHARRELL WILLIAMS, NILE RODGERS with Get Lucky

DAFT PUNK, PHARRELL WILLIAMS, NILE RODGERS

Get Lucky
13:50
cover of FLO RIDA, SAGE THE GEMINI & LOOKAS with G.D.F.R.

FLO RIDA, SAGE THE GEMINI & LOOKAS

G.D.F.R.
13:48
cover of Wh0 with Rock The Party

Wh0

Rock The Party
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.