Jazz in ’t Park in Gentbrugge

24 april 2021 - 18:13 | auteur: Johan Van Bever

Na een geslaagde editie in de tuin van de Sint-Pietersabdij in 2020, komt Jazz in ’t Park dit jaar naar het Frans Tochpark in Gentbrugge. De Stad voorziet namelijk om op tournee te gaan met het festival in verschillende Gentse parken en deelgemeenten. Het festival vindt plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 september 2021, onder voorbehoud van de coronamaatregelen.

Ondanks de coronapandemie kon Jazz in ’t Park vorig jaar wel doorgaan. Als locatie werd toen gekozen voor de tuin van de Sint-Pietersabdij, omdat die makkelijker afsluitbaar was dan het Zuidpark, waar het festival tot dan altijd doorging. De nieuwe locatie en coronaproof opstelling werden fel gesmaakt door het publiek en de artiesten. De Stad nam die positieve ervaringen mee en wilde nog een stapje verder gaan. Zo ging de Stad op zoek naar andere geschikte Gentse parken om het festival te organiseren.

Voor de editie van dit jaar kwam de Stad uit bij het Frans Tochpark in Gentbrugge. Dat biedt vele mogelijkheden om een kwalitatief en toegankelijk jazzfestival te organiseren. Het park beschikt over een open groenzone voor het kasteel, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om goede zichtlijnen te creƫren voor het publiek. De bomen, vijver, wandelpaden, oprit en het Braemkasteel vormen een dankbaar decor voor een jazzfestival. Het park beschikt ook over picknicktafels en een speeltuin voor kinderen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ALEX GAUDINO, CRYSTAL WATERS

Destination Calabria
20:10

JAAP REESEMA

Mijn Kleine Presidentje
20:07

KATE BUSH

Running Up That Hill (Craig Knight Remix)
20:04

NIEUWS
20:01

JONAS BROTHERS, KAROL G

X
Bekijk meer platen