JCI Oost-Vlaanderen: “We zijn blij dat we eindelijk twee vrouwelijke kandidaten hebben”

Fabian Tack
22 december 2018 - 12:53
JCI Oost-Vlaanderen: “We zijn blij dat we eindelijk twee vrouwelijke kandidaten hebben”

JCI, Junior Chamber International, is een vereniging voor jonge ondernemende mensen of mensen die graag activiteiten ondernemen. Dit jaar organiseert de vereniging het JCI award (jonge ondernemer van het jaar). “Deze provincie is toch wel een ondernemende provincie,” benadrukt Glenda De Bodt, voorzitster van JCI.

Wat heel kenmerkend is, is dat de winnaars uit de vorige edities altijd uit een andere provincie kwamen:  “Nu gaan we toch wel voor een titel van een Vlaamse jongere uit Oost-Vlaanderen.” Zegt Glenda. “We gaan ervoor.” De selectieprocedure is allesbehalve makkelijk: “De kandidaten moeten op voorhand een dossier schrijven waarin ze zichzelf en hun bedrijf voorstellen, en daar moeten ze zeker een paar criteria van JCI in vermelden: individu, netwerkn business en internationaal. We hebben dan drie kandidaten geselecteerd: Maarten Verschuere (Clever), Ilse Lefebvre (Conessence) en Ann Warren (KDF). We zijn blij dat we eindelijk twee vrouwelijke kandidaten hebben. Meestal zijn het mannen.” Lacht De Bodt.

De wedstrijd gaat door op 14 maart in de Hedin Automotive in Sint-Martens-Latem: “Het is een avond waar we de kandidaten nog eens in de spotlight zetten.” Zegt de voorzitster. “Ze gaan dan nog een woordje uitleg geven over zichzelf en hun bedrijf. We hebben ook een keynote uitgenodigd, maar dat houden we nog eventjes als verrassing. Meer kan ik niet zeggen, behalve onze website te volgen: www.ovjo.be. Daar kan je al het laatste nieuws op volgen. We verloten de avond van de verkiezing ook een publieksprijs. De bezoekers kunnen stemmen en de kandidaat met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs. De mensen kunnen zich inschrijven om erbij te zijn, ze kunnen dat op onze website doen. We hopen dat de kandidaten, maar ook de mensen van JCI en zeker anderen dat zullen doen. Na de verkiezing gaat de winnaar door naar de Vlaamse Finale in Kortrijk. De ondernemer die daar wint, kan zich de Vlaamse Ondernemer van het Jaar noemen.” Aldus Glenda De Bodt.

Voor meer informatie kan je altijd terecht op de Facebook-pagina van JCI: De JCI awards Jonge Vlaamse Ondernemers Van Het Jaar. Of via de website www.ovjo.be.

Deze wedstrijd is mede mogelijk gemaakt door: Hedin Automotive Garage, BDO, Aria, ING, Hudson, en nog vele anderen.

Beluister hier het volledige interview:

Tekst: Annelies Greveraars

Interview en foto: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Accent

06:28
cover of HANNAH MAE & MAKSIM with Ik Wil Dat Je Liegt

HANNAH MAE & MAKSIM

Ik Wil Dat Je Liegt
06:25
cover of LIZZO with Truth Hurts

LIZZO

Truth Hurts
06:22
cover of DASHA with Austin

DASHA

Austin
06:19
cover of MARTIN SOLVEIG with The Night Out

MARTIN SOLVEIG

The Night Out
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.