Jeugdbewegingen ruimen De Pinte op

Johan Van Bever
28 maart 2023 - 23:23
Jeugdbewegingen ruimen De Pinte op

Nog tot en met zondag 2 april vindt in heel Vlaanderen de grote Lenteschoonmaak plaats. Duizenden vrijwilligers gaan in deze periode het zwerfvuil te lijf. Ook in De Pinte wordt er duchtig opgeruimd. Op zaterdag 25 maart gingen de verschillende jeugdverenigingen (156e FOS De Havik, Chiro De Pinte en Scouts & Gidsen) samen op pad om de straten in De Pinte-Zevergem afvalvrij te maken.

Deze jaarlijks terugkerende lenteschoonmaakactie van de jeugdraad in samenwerking met de jeugd- en milieudienst, brengt telkens veel leiding en leden op de been en is hopelijk een stimulans voor alle inwoners om blijvend de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil en sluikstort.

Dankzij Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de VVSG, gingen blikje en bananenschil ook mee op pad. Deze figuurtjes zorgden voor wat extra animo tijdens het opruimen.

Wie zelf graag de handen uit de mouwen wil steken voor een propere buurt helpt het lokaal bestuur graag. Je kan op de milieudienst terecht voor gratis zwerfvuilmateriaal: grijpers, zakken, handschoenen en eventueel fluohesjes. Je kan deze materialen ook online bestellen via https://www.depinte.be/zwerfvuil

Laatst gespeeld op Accent

18:27
cover of FOO FIGHTERS with Learn to Fly

FOO FIGHTERS

Learn to Fly
18:23
cover of 2 FABIOLA with Lift U Up

2 FABIOLA

Lift U Up
18:17
cover of CE CE PENISTON with We Got A Love Thang

CE CE PENISTON

We Got A Love Thang
18:14
cover of DAFT PUNK with Revolution 909

DAFT PUNK

Revolution 909
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.