Jeugdmonitor 54 keer gebruikt in oost-Vlaanderen

Gepost door Johan Van Bever op 22 maart 2021 - 11:00

Oost-Vlaamse gemeenten hebben in totaal 54 bevragingen georganiseerd via de jeugdmonitor. Hiermee scoort Oost-Vlaanderen het best van alle Vlaamse gemeenten. Beveren was de actiefste gemeente met 18 uitgevoerde bevragingen. In de regio Gent-Wetteren maakten Destelbergen, Evergem, Merelbeke en Wichelen 1 keer gebruik van de jeugdmonitor voor een bevraging.

In september 2017 stelde de toenmalige minister van Jeugd Sven Gatz de Jeugdmonitor voor. Met deze tool zijn lokale besturen in staat te peilen naar wat de noden van kinderen en jongeren zijn in hun gemeente of stad. Hiermee willen zij de lokale besturen helpen om werk te maken van een kindvriendelijk, lokaal beleid. Zo kan de participatie van kinderen en jongeren verhoogd worden en tegelijkertijd krijgen lokale besturen meer informatie over de verwachtingen van hun jongste burgers. De Jeugdmonitor werkt op basis van anonieme bevragingen en wordt volledig gratis aangeboden door de Vlaamse overheid.

Samen met minister Bart Somers wil Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle blijven investeren in deze gratis tool voor de gemeenten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Thierry Van Der Warth & Dante Thomas Miss California (Extended Mix)
22:28

REBEL

Music
22:24

XKYLAR

TALK2ME
22:18

ARMANI & GHOST

Airport
22:15

JONAS SCHMIDT

Show Me Love (feat. Laura Klein & Torok)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.