Jeugdmonitor 54 keer gebruikt in oost-Vlaanderen

22 maart 2021 - 11:00 | auteur: Johan Van Bever

Oost-Vlaamse gemeenten hebben in totaal 54 bevragingen georganiseerd via de jeugdmonitor. Hiermee scoort Oost-Vlaanderen het best van alle Vlaamse gemeenten. Beveren was de actiefste gemeente met 18 uitgevoerde bevragingen. In de regio Gent-Wetteren maakten Destelbergen, Evergem, Merelbeke en Wichelen 1 keer gebruik van de jeugdmonitor voor een bevraging.

In september 2017 stelde de toenmalige minister van Jeugd Sven Gatz de Jeugdmonitor voor. Met deze tool zijn lokale besturen in staat te peilen naar wat de noden van kinderen en jongeren zijn in hun gemeente of stad. Hiermee willen zij de lokale besturen helpen om werk te maken van een kindvriendelijk, lokaal beleid. Zo kan de participatie van kinderen en jongeren verhoogd worden en tegelijkertijd krijgen lokale besturen meer informatie over de verwachtingen van hun jongste burgers. De Jeugdmonitor werkt op basis van anonieme bevragingen en wordt volledig gratis aangeboden door de Vlaamse overheid.

Samen met minister Bart Somers wil Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle blijven investeren in deze gratis tool voor de gemeenten.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Paula Abdul

Rush rush
05:22

Bastille

Pompei
05:19

Kid Cudi Day 'n' nite (old b club)
05:15

Elton John

Club At The End Of The Street
05:11

Twenty One Pilots

The outside
Bekijk meer platen