Jeugdwerkers uit Merelbeke worden bedankt

Johan Van Bever
23 januari 2024 - 23:37
Jeugdwerkers uit Merelbeke worden bedankt

Staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole de Moor en vice-eersteminister Petra De Sutter brengen deze week een bezoek aan Centrum voor Jeugdtoerisme Ten Berg in Merelbeke. Daar worden sinds begin december tot begin februari, asielzoekers in familieverband tijdelijk opgevangen. De staatssecretaris en de vice-eersteminister willen de jeugdsector bedanken voor hun solidariteit.

In september sloegen Vlaams minister van jeugd Benjamin Dalle en staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole de Moor de handen in elkaar om tijdelijke noodplaatsen te organiseren. Naast jeugdsites van de Vlaamse overheid, lanceerde minister Dalle een oproep aan het Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT), om te bekijken welke mogelijkheden er zijn bij de uitbaters van private jeugdverblijven en hostels. Tal van jeugdverblijven reageerden positief op die oproep.

In totaal zullen deze winter zeven CJT-jeugdcentra gebruikt zijn voor noodopvang voor asielzoekers. Het gaat in totaal om 310 plaatsen. In Ten Berg in Merelbeke gaat het om 30 plaatsen. De plaatsen kaderen in het Winterplan en worden de komen weken afgebouwd. Dat was zo voorzien omdat de jeugdcentra vanaf het voorjaar opnieuw ten volle benut worden voor het jeugdwerk.

Laatst gespeeld op Accent

02:27
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
02:24
cover of IMAGINE DRAGONS with Thunder

IMAGINE DRAGONS

Thunder
02:21
cover of JAN LEYERS with Only your love will do

JAN LEYERS

Only your love will do
02:18
cover of JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA with Pedro

JAXOMY, AGATINO ROMERO & RAFFAELLA CARRA

Pedro
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.