Jong creatief geweld vindt elkaar

Johan Van Bever
27 maart 2023 - 23:32
Jong creatief geweld vindt elkaar

Young Open Creatives lanceert een community voor jong creatief geweld in en rond Gent met een startevent in de Chinastraat!

Young Open Creatives is een nieuw initiatief, een unieke samenwerking tussen EROV, Gentrepreneur en Gents Kunstenoverleg. Zij slaan de handen in elkaar voor een duurzame samenwerking om jong creatief geweld dat extra duwtje in de rug te geven.

De drie organisaties merkten dat jonge creatievelingen heel wat drempels en onzekerheid ervaren om hun dromen te waar te kunnen maken. Ze hebben nood aan waardering, erkenning, een uitgebreid netwerk, podiumkansen en inspirerende voorbeelden van creatievelingen die het hen hebben voorgedaan.

Wat je samen doet, doe je beter dus willen Erov, Gentrepreneur en Gents Kunstenoverleg daar samen aan tegemoet komen met Young Open Creatives: een online én offline community voor jonge creatievelingen.

De online community krijgt vorm via het Open Creatives Gent-platform: https://opencreatives.gent/ . Dit platform voor de creatieve- en cultuursector in Gent kreeg een make-over om tegemoet te komen aan de noden van de jongeren. Hier kunnen ze nu makkelijk andere creatievelingen vinden en zelf gevonden worden, ze kunnen ruimtes vinden en delen, kansen ontdekken en grijpen.

Aan de offline community bouwen we door regelmatig events te organiseren waarbij er ook in het écht geconnecteerd kan worden.

Het eerste event van Young Open Creatives is een gratis festival in de Chinastraat voor al dat jong creatief geweld op 30 maart. Bekende artiesten komen er over hun parcours vertellen, jong creatief talent krijgt het podium tijdens een expo en open podium, er gaan activiteiten door zoals een infobeurs, actieve artlabs, een dj-set, foodtrucks en meer. Dit rijke programma kwam tot stand in samenwerking met nog heel wat partners uit de creatieve en cultuursector. Meer info en inschrijven voor Young Open Creatives: https://www.gentrepreneur.gent/young-open-creatives

Laatst gespeeld op Accent

09:22
cover of LIVE with Overcome

LIVE

Overcome
09:17
cover of THE BEAUTIFUL SOUTH with Don

THE BEAUTIFUL SOUTH

Don't Marry Her
09:14
cover of GORKI with Soms vraagt een mens zich af

GORKI

Soms vraagt een mens zich af
09:10
cover of DR. ALBAN with Sing Hallelujah!

DR. ALBAN

Sing Hallelujah!
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.