Jongeren met een beperking veroveren het SMAK

Gepost door Johan Van Bever op 23 juni 2021 - 17:06

In Het SMAK in gent loopt op 26, 27 en 29 juni eententoonstelling van Brake-Out. Brake-Out is een 3-jarig talentprogramma voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, ASS of NAH.

De afgelopen maand resideerden 12 Gentse cursisten in het kunstenmuseum SMAK. Nu leggen ze er de laatste hand aan een tentoonstelling rond talenten en een podcastwandeling over wereldburgerschap. SMAK-bezoekers met een ticket voor 26, 27 of 29 juni, krijgen ook toegang tot de Brake-Out-zaal.

De cursisten kregen van het SMAK een blanco tentoonstellingszaal ter beschikking. Die verdeelden ze in 1 groot en 13 kleine vakken. In elk klein vak stelt een Brake-Outer zijn of haar talent op zelf gekozen manier in de kijker, via een schilderij, een videomontage of houtbewerking. In het grote vak maken de jongeren en coaches samen een groot kunstwerk: een berg waar het proces van elke deelnemer voorgesteld wordt met foto’s en voorwerpen. Bezoekers zullen op interactieve manier dingen kunnen toevoegen aan dit kunstwerk.


 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

OSCAR AND THE WOLF

Warrior
00:10

CELINE DION

Because You Loved Me
00:06

REGI, JAKE REESE, OT

Zo Ver Weg
00:02

NICKY ROMERO & AFROJACK

Back To Where We Started
23:55

LOTUS

Within Or Without You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.