Luister Live

Jungle op de Markt van Wetteren

31 mei 2021 - 15:29

De komende zomermaanden komen er twee speeltuinen op de Markt van Wetteren en een beachvolleyterrein in de Martkdreef. Er sneuvelt wel een aantal parkeerplaatsen.

In het fractieoverleg waarin alle politieke partijen vertegenwoordigd zijn, is beslist om de zomerbubbels van vorige zomer te herhalen, maar dan onder de noemer ‘Wetteren in Bloei’.  De opbouw is nu begonnen en zal ongeveer twee weken duren. Er komen twee speeltuinen en voor de kerk wordt de straat afgesloten. Het verkeer zal wel over de markt kunnen passeren. Dit zal wel een impact hebben op doorgaand verkeer. Daarom staat er bij het binnenrijden van het centrum signalisatie waarop staat dat het centrum bereikbaar blijft, maar wie er niet moet zijn, best omrijdt langs de rand van het centrum. Er blijven op de Markt ongeveer 50 parkeerplaatsen behouden.

Er worden drie zones ingericht. Er is een zone rond de fontein waar een ‘jungle’ wordt aangelegd waar het rustig zitten is. Er komt een blotevoetenpad en naast de jungle komt er een nieuw speeltuig waarop de kinderen zich kunnen uitleven. De tweede zone ligt ter hoogte van de kerktuin. Daar komt naast een zandbak ook het infopunt waar men spel- en sportmateriaal kan uitlenen. Onderaan de Marktdreef, waar de bloemenweide was, komt een beachvolleybalterrein.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

The Weekend

Take my breath
22:28

Scooter

How Much Is The Fish
22:25

Marco Borsato

Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht
22:22

Aya Nakamura

Jolie nana
22:18

Communards

Don't Leave Me This Way