1A: Play Off 1
RCS Charleroi – KAA Gent 2-1

Speeldag 5

Veel wissels bij beide ploegen

Yves Vanderhaeghe bracht vier nieuwe spelers aan de aftrap. Andrijasevic, Tsjakvetadze, Kalu en Kubo moesten vorige wedstrijd nog op de bank zitten en kregen de kans om tegen Charleroi de Gentse motor weer aan het draaien te krijgen.

Felice Mazzu bracht maar liefst zes wissels door in het elftal.

Goed begin van de wedstrijd

De eerste grote kans kwam op naam van Kubo. De dribbelvaardige Japanner van KAA Gent kapte zich voorbij een verdediger van Charleroi, twijfelde niet en haalde uit maar zag zijn poging tegen de binnenkant van de paal belanden.

Enkele minuten na de grote kans van Kubo zorgde Pollet voor spektakel. De Franse aanvaller van Charleroi schoot een hoge voorzet recht op Kalinic.

De wedstrijd ging goed op en neer en het leek alsof beide ploegen elkaar afwisselden om een grote kans bij elkaar te voetballen. Deze keer was het de beurt aan Kalu. De flankaanvaller van de Buffalo’s kon vanuit een scherpe hoek aanleggen maar zijn poging werd voor de doellijn gekeerd door N’Ganga.

Net als KAA Gent de wedstrijd in handen leek te krijgen scoorde Charleroi. De Zebra’s profiteerden van balverlies bij de Buffalo’s en zo kon Bedia de bal meegeven met Fall die de 1-0 tegen de netten prikte.

Beide ploegen gingen rusten met een 1-0 op het scorebord. KAA Gent was de betere ploeg op Mambourg maar kwamen niet tot score. Het was de thuisploeg die op het juiste moment het doelpunt wist te maken.
We zagen bij momenten terug het oude Charleroi. Verdedigend sterk en dreigend op de tegenaanval.

Charleroi scoort op het juiste moment

De tweede helft was nog geen tien minuten ver of Charleroi verdubbelde de score. Opnieuw balverlies bij KAA Gent waarna Llaimaharitra de bal perfect in de loop van Pollet meegaf. Pollet twijfelde niet en werkte koelbloedig af. Voor het eerste in deze Play Off 1 moest Kalinic zich twee keer gewonnen geven in een wedstrijd.

KAA Gent snel met de aansluitingstreffer

Wat net niet lukte voor Kubo in de eerste helft, lukte nu wel. Dessoleil wou een voorzet van Dejaeghere wegwerken maar raakte de bal ongelukkig. Zo kreeg de bal een andere richting en botste tegen de paal. Kubo was goed gevolgd en kon de bal binnentikken. Heel wat mensen dachten dat Kubo uit buitenspel scoorde maar dit was zeker niet het geval.

Na de aansluitingstreffer van KAA Gent viel de wedstrijd wat stil. Charleroi controleerde de wedstrijd en probeerde de snelheid uit elke aanval te halen. De Buffalo’s konden geen vuist meer maken en kwamen niet meer tot kansen.

De wedstrijd eindigde op 2-1. Het was drie maanden geleden dat Charleroi nog eens kon winnen. KAA Gent zit duidelijk in een dipje na een 1 op 9. Toch kunnen de Buffalo’s zich optrekken aan de eerste 30 minuten waarin er goed gevoetbald werd.

Ondanks de 0 op 6 van RSC Anderlecht blijven de Brusselaars op de tweede plaats. KAA Gent volgt op 2 punten en voelt de hete adem van Standard. De Luikenaars tellen evenveel punten en moeten volgende week op bezoek bij KAA Gent.