KAA Gent zakt naar de voorlaatste plaats na een nieuwe nederlaag

KAA Gent – RCS Charleroi 0-1

Speeldag 7

Weinig kansen in de eerste helft

Het was lang wachten voor we een echte uitgespeelde kans zagen. Na een kwartier spelen wouden Andrijasevic en Jaremtsjoek daar verandering inbrengen. Beide spelers zetten samen een één-tweetje op. Jaremtsjoek had een wereldgoal in gedachten maar zijn schot ging ver over de kooi van Penneteau.

Tien minuten voor de rust kon Asare zich doorzetten vanop links. Het gevolg op zijn voorzet leverde geen doelpunt op.

Charleroi genoeg aan 1 kans

De eerste kans voor Charleroi was meteen raak. Rezaei kreeg een zee van ruimte van de Gentse defensie en profiteerde daarvan. Hij twijfelde niet en haalde uit. De bal week nog af en verdween rechts in doel. Zowel de Buffalo’s als de Zebra’s kwamen niet meer tot scoren en zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 op het scorebord.

Matige eerste helft, betere tweede helft

Simon zorgde meteen voor gevaar. De snelle Nigeriaanse vleugelaanvaller van de Buffalo’s zag zijn lage schuiver in hoekschop geduwd worden door N’Ganga.

Charleroi plots dicht bij de 0-2. Gigot met een zeldzaam foutje waardoor Benavente met de bal aan de haal ging. Hij speelde Baby aan die niet egoïstisch wou zijn en de bal breed legde naar de tweede paal. Gigot was goed gevolgd en kon zijn foutje rechtzetten door de bal in hoekschop te tikken.

Sterke Penneteau

Zat het venijn in de staart? Vanderhaeghe voerde enkele wissels door. Zo kwamen Dejaegere en Tsjakvetadze in het elftal. Zij moesten voor meer aanvallende impulsen zorgen. Andrijasevic kwam met wat geluk in balbezit en probeerde met een mooie trap de keeper van Charleroi te verschalken maar Penneteau redde de meubelen met een knappe redding. Janga zag dan weer zijn kopbal van de lijn gekeerd worden door N’Ganga. Het was duidelijk dat de Buffalo’s aan hun slotoffensief begonnen waren om toch zeker een punt thuis te houden.

Tsjakvetadze kwam in minuut 90 nog dicht bij een doelpunt. De invaller had een uitgelezen kans maar zag zijn schot tegen de paal belanden. Scheidsrechter Lambrecht floot de wedstrijd af en er weerklonk een licht fluitconcert in het stadion. Het was duidelijk dat de supporters het vandaag niet goed vonden.

Door deze derde nederlaag op rij voor de Buffalo’s zakken ze naar de voorlaatste plaats in het klassement van Play Off 1. Charleroi springt naar de vierde plaats.