Kalenders voor patiëntenvereniging

Johan Van Bever
31 oktober 2023 - 23:33
Kalenders voor patiëntenvereniging

Zondag was het Wereldberoertedag. Beroertes treffen niet enkel de oudere populatie, maar ook jongeren worden hierdoor getroffen. Ook voor jonge patiënten is lotgenotencontact belangrijk. Vanuit de vzw Stroketeam Gent, die ijvert voor sensibilisering van de ruime bevolking, is er een patiëntenvereniging C’VA ontstaan. Binnen deze patiëntenvereniging komen patiënten samen voor het uitwisselen van ervaringen, het delen van adviezen en tips en het deelnemen aan activiteiten, aangepast aan de situatie waarin zij verkeren.

Sensibiliseringscampagnes en aangepaste activiteiten wil men bij voorkeur gratis houden. Om toch deze kosten te kunnen drukken, zette men naar aanloop van de Wereldberoertedag al een verkoopsactie op touw. Sinds enkele jaren zijn dit de traditionele ‘breintjes’: gepofte rijst omhuld met chocolade.

Dit jaar ontwikkelde de patiëntenvereniging C’VA ook jaarkalenders, waarbij men een gezicht wil geven aan de mensen die een beroerte doormaakten. Joris Van Parys uit Wetteren nam hiervoor het heft in handen en werkte samen met Wesley Poelman (fotografie) en Jill Vermaut (Lay ou) dit idee uit tot een kalender met hoogkwalitatieve foto’s van warme mensen met sterke verhalen.

Laatst gespeeld op Accent

21:55
cover of DOM DOLLA with Saving Up

DOM DOLLA

Saving Up
21:51
cover of ANDREW BRIX with Piano Euphoria

ANDREW BRIX

Piano Euphoria
21:49
cover of SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE with Jam Inside Your Love

SAM GREEN FEAT. CARLA MONROE

Jam Inside Your Love
21:46
cover of CID & SAGE ARMSTRONG with The Function

CID & SAGE ARMSTRONG

The Function
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.