Kalkense Meersen autoluw

Johan Van Bever
23 juni 2022 - 22:25
Kalkense Meersen autoluw

De afgelopen coronaperiode hebben meer en meer mensen het wandelen en fietsen (her)ontdekt. Het natuurgebied Kalkense Meersen is daarbij een enorme trekpleister. De druk op het natuurgebied door recreatie is groot. Het gebied is bovendien in trek bij minder gewenste vormen van intensieve recreatie zoals motorcross, quads en drones. De verkeersstromen en de parkeerfaciliteiten zijn niet optimaal en dienden herbekeken te worden, zowel in functie van natuurwaarden, het natuurbeheer als het recreatief medegebruik.


Het statuut van de wegen in het gebied wordtr gewijzigd. Doorgaand verkeer op de Tragelweg langs de Schelde wordt onmogelijk gemaakt. De dijkweg tussen Wetteren (fiets-en wandelbrug), de fietserssluis en het bewoonde deel van het gehucht Aard richting Uitbergen tot aan Slot worden enkel nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Fietsers, speed pedelecs en bromfietsen klasse A zijn ook nog toegelaten. Ruiters moeten benedendijks rijden.


Om de druk op het natuurgebied De Kalkense Meersen verder te beperken worden ook de Blokstraat, het Gat van Belham tussen de Blokstraat en den Aard (Dolomietweg) en de Schoorminneweg enkel nog toegankelijk voor aangelanden, bewoners van de Aard, fietsers en ruiters.


De politie zal na plaatsing van de signalisatie toezicht houden op de handhaving van deze verkeersregeling.

Laatst gespeeld op Accent

18:37
cover of CRYSTAL WATERS with Makin

CRYSTAL WATERS

Makin' Happy
18:30
cover of SHA-NA with Ademloos

SHA-NA

Ademloos
18:26
cover of 2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR with Mirror Of Love

2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR

Mirror Of Love
18:23
cover of GALA with Freed From Desire

GALA

Freed From Desire
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.