Kalkense Meersen autoluw

23 juni 2022 - 22:25 | auteur: Johan Van Bever

De afgelopen coronaperiode hebben meer en meer mensen het wandelen en fietsen (her)ontdekt. Het natuurgebied Kalkense Meersen is daarbij een enorme trekpleister. De druk op het natuurgebied door recreatie is groot. Het gebied is bovendien in trek bij minder gewenste vormen van intensieve recreatie zoals motorcross, quads en drones. De verkeersstromen en de parkeerfaciliteiten zijn niet optimaal en dienden herbekeken te worden, zowel in functie van natuurwaarden, het natuurbeheer als het recreatief medegebruik.


Het statuut van de wegen in het gebied wordtr gewijzigd. Doorgaand verkeer op de Tragelweg langs de Schelde wordt onmogelijk gemaakt. De dijkweg tussen Wetteren (fiets-en wandelbrug), de fietserssluis en het bewoonde deel van het gehucht Aard richting Uitbergen tot aan Slot worden enkel nog toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Fietsers, speed pedelecs en bromfietsen klasse A zijn ook nog toegelaten. Ruiters moeten benedendijks rijden.


Om de druk op het natuurgebied De Kalkense Meersen verder te beperken worden ook de Blokstraat, het Gat van Belham tussen de Blokstraat en den Aard (Dolomietweg) en de Schoorminneweg enkel nog toegankelijk voor aangelanden, bewoners van de Aard, fietsers en ruiters.


De politie zal na plaatsing van de signalisatie toezicht houden op de handhaving van deze verkeersregeling.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

OLIVIA & PAUL SINHA

Elektriciteit
05:46

DONNA SUMMER

This Time I Know It's For Real
05:43

JONAS BROTHERS

What A Man Gotta Do
05:40

JASON DERULO, DUKE & JONES

Jiggle Jiggle (feat. Amelia Dimz)
05:34

JOEL CORRY, RAYE, DAVID GUETTA

Bed
Bekijk meer platen