Kasteeltje wordt La Koer: “een naam die vele Wetteraars nog bekend in de oren zal klinken”

Fabian Tack
21 september 2018 - 11:25
Kasteeltje wordt La Koer: “een naam die vele Wetteraars nog bekend in de oren zal klinken”

In De Warande in Wetteren staat een kasteeltje. Daar je kan genieten van een hapje of een drankje na het zwemmen of spelen in de tuin, of kan je met je vereniging terecht in een van de grote zalen. Sinds 1 september 2018 heeft het kasteeltje nu een nieuwe uitbater, en daarmee een nieuwe naam: La Koer. Maar is de naam wel nieuw? Niet volgens Laurence Rosseel: “Ik denk dat dat voor veel Wetteraars, toch zeker van de vorige generatie, nog heel bekend in de oren klinkt. Bij ons thuis werd er ook gezegd ‘we gaan zwemmen in Lacourt’. In de jaren ’30 is het kasteeltje gebouwd door de familie Rasschaert, en dan heel kort daarna overgekocht door de familie Lacourt. En wellicht hebben de mensen die naam in de mond genomen. Ik vermoed dat het gebeurd is tijdens de oorlogsjaren. De mensen moesten naar daar voor de rantsoenering, om de bonnetjes op te halen. Dus zeggen ‘we gaan naar Lacourt’, en zo is het blijven hangen.”

Samen met haar man, neem Laurence de zaak over. “Daar zijn we al een tijdje mee bezig. Niet exact met die zaak, maar met een aantal concepten. Door de jaren heen zijn we al veel dingen tegengekomen die we leuk vonden om te doen. En dan denk ik dat je op twee manieren een zaak kan starten: ofwel heb je een concept en ga je op zoek naar de perfecte locatie, of je hebt een locatie en dan moet je het concept volledig gaan aanpassen daarnaar. Wij hadden een concept. En eigenlijk moesten we niet heel ver rondom ons kijken tot we het Kasteeltje zagen, en alle puzzelstukken vielen in elkaar. Al mijn concepten kon ik daar perfect gaan uitwerken.”

Concept

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. “We gaan een aantal veranderingen doorvoeren in het concept. De grootste succesformules blijven behouden. De zalen kunnen nog steeds gebruikt worden door de plaatselijke verenigingen, in de zomer blijft er ook een frituur, maar voor de rest gaan we uitbouwen. Op zondag doen we ontbijt en serveren we lunch en tearoom. Op aanvraag kan er ook ’s avonds diner voorzien worden, telkens in combinatie met gebruik van die zalen. Het concept eten is dus nieuw. De laatste jaren was dat enkel mogelijk in de zomer via de frituur. Het ontbijt en de lunch zullen een beperkte kaart zijn, dus niet gigantisch uitgebreid, maar wel voor ieder wat wils.”

Arrangementen

La Koer denkt echter niet alleen aan de toevallige voorbijganger of de vereniging. Ook de zwemliefhebbers en ouders met kinderen kunnen op woensdag en zondag genieten van een arrangement. “Op woensdag denken we dat heel veel mensen moeten instaan voor de kindjes die thuis zijn van school. Dan werk je misschien al vier vijfden, of de kinderen gaan bij de grootouders. Dus organiseren we op woensdagmiddag een kindvriendelijke lunch, dingen die kindjes lekker vinden. Aansluitend kan je dan gaan zwemmen, en na het zwemmen kom je terug voor een pannenkoek of ijsje. En op zondag doen we het ontbijtzwemmen. Telkens als het mooi weer is, maken we het iets aantrekkelijker voor de kindjes met een springkasteel buiten.”

Feestweekend

La Koer opent zijn deuren voor het eerst in het weekend van 6 en 7 oktober 2018. “Heel toevallig valt het ook samen met het 50-jarig bestaan van het overdekt zwembad. Het is dus niet alleen voor ons feest, maar ook daar. We gaan er dus een feestweekend van maken.”
Voor de openingsuren na het feestweekend, kan je terecht op de website www.lakoer.be. Ook wie een handje wil toesteken, kan op de site terecht. La Koer is nog steeds op zoek naar flexi’s en jobstudenten.

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

11:40
cover of PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD with What Have I Done To Deserve This?

PET SHOP BOYS, DUSTY SPRINGFIELD

What Have I Done To Deserve This?
11:36
cover of GOLDBAND with You & Me

GOLDBAND

You & Me
11:33
cover of SHANE-D with Don

SHANE-D

Don't Let Me Down
11:31
cover of SAM FELDT with The Confession

SAM FELDT

The Confession
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.