Kerk Overbeke wordt ontmoetingscentrum

Johan Van Bever
27 februari 2021 - 16:43
Kerk Overbeke wordt ontmoetingscentrum

Tegen de zomer zal de uit gebruik genomen kerk van Overbeke een ontmoetingscentrum zijn. Het Wetterse bedrijf Fisheye hoopt tegen mei de inrichting volledig klaar te hebben.

Het bedachte concept is nu klaar voor uitvoering. Het opzet is dat buurtbewoners uit alle lagen van de bevolking er elkaar kunnen ontmoeten. De ruimte kan naar believen ingericht worden met macro- en micro modules. De macro-modules zijn 6 kleine verrolbare huisjes. Die kunnen overal in de ruimte opgesteld worden. Het is ook mogelijk om meerdere huisjes samen te brengen, afhankelijk van wat men wil organiseren. Zo kan men van zo’n module bijvoorbeeld een vergaderruimte maken.

Daarnaast zijn er 75 micro modules die functioneel ingezet kunnen worden. Dat zijn een soort van bouwblokken waarmee men een bank, een tafel of zelfs een scheidingswand of een podium kan bouwen. Het is een levend concept. Zodra alle bouwstenen klaar staan, is het aan de buurt om er iets mee te doen. Het gemeentebestuur wil de buurt alle vrijheid geven om initiatieven te nemen. Een groep, ondersteund door de gemeente, kan het vuur in gang steken en een dynamiek genereren.

Laatst gespeeld op Accent

23:14
cover of JONAS SCHMIDT with Show Me Love (feat. Laura Klein & Torok)

JONAS SCHMIDT

Show Me Love (feat. Laura Klein & Torok)
23:09
cover of JEROME ROBINS with You

JEROME ROBINS

You're Not Alone
23:06
cover of AMUKA with Appreciate Me

AMUKA

Appreciate Me
23:02
cover of RIVA STARR with This Is The Sound

RIVA STARR

This Is The Sound
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.