Kerk Overbeke wordt ontmoetingscentrum

Johan Van Bever
27 februari 2021 - 16:43
Kerk Overbeke wordt ontmoetingscentrum

Tegen de zomer zal de uit gebruik genomen kerk van Overbeke een ontmoetingscentrum zijn. Het Wetterse bedrijf Fisheye hoopt tegen mei de inrichting volledig klaar te hebben.

Het bedachte concept is nu klaar voor uitvoering. Het opzet is dat buurtbewoners uit alle lagen van de bevolking er elkaar kunnen ontmoeten. De ruimte kan naar believen ingericht worden met macro- en micro modules. De macro-modules zijn 6 kleine verrolbare huisjes. Die kunnen overal in de ruimte opgesteld worden. Het is ook mogelijk om meerdere huisjes samen te brengen, afhankelijk van wat men wil organiseren. Zo kan men van zo’n module bijvoorbeeld een vergaderruimte maken.

Daarnaast zijn er 75 micro modules die functioneel ingezet kunnen worden. Dat zijn een soort van bouwblokken waarmee men een bank, een tafel of zelfs een scheidingswand of een podium kan bouwen. Het is een levend concept. Zodra alle bouwstenen klaar staan, is het aan de buurt om er iets mee te doen. Het gemeentebestuur wil de buurt alle vrijheid geven om initiatieven te nemen. Een groep, ondersteund door de gemeente, kan het vuur in gang steken en een dynamiek genereren.

Laatst gespeeld op Accent

02:57
cover of MAEJOR ALI, JUICY J & JUSTIN BIEBER with Lolly

MAEJOR ALI, JUICY J & JUSTIN BIEBER

Lolly
02:54
cover of SYLVER with

SYLVER

'Holdin' On'
02:51
cover of MAJOR LAZER, ELLIE GOULDING & TARRUS RILEY with Powerful

MAJOR LAZER, ELLIE GOULDING & TARRUS RILEY

Powerful
02:47
cover of DARIO G with Carnaval De Paris

DARIO G

Carnaval De Paris
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.