Kerstcadeaus in een schoendoos

Johan Van Bever
16 december 2023 - 9:58
Kerstcadeaus in een schoendoos

De Gentse marketing strategist Laura Van der Maat (28) roept Gentenaars op om kwetsbare mensen en groepen een extra hart onder de riem te steken in de vorm van “ca-doos”: een eenvoudig en laagdrempelig concept dat steunt op de gulheid van de Gentenaars en de genereuze medewerking van de Gentse middenstand.

“Je vult een schoendoos met leuke spullen, natuurlijke in goede staat, die je zelf niet gebruikt, en je maakt de Kerst van iemand die anders wellicht geen kerstcadeau zou ontvangen, een pak gezelliger”.

In totaal verzamelen 6 lokale “warme zaken” de schoendozen van alle Gentenaars die actief willen deelnemen aan het initiatief. De dozen worden vanaf 19 december onder drie lokale verenigingen verdeeld: de vzw Een Hart voor Vluchtelingen, Burgerplicht vzw en de Weggeefwinkel Rode Lotus. Deze drie organisaties zetten zich ten allen tijden in voor de kwetsbare groepen in de stad Gent. Laura vond het dan ook een logische keuze om deze drie associaties te ondersteunen met haar actie.

Men kan de Ca-DOOS afzetten tot en met 19 december in 6 warme zaken in Gent: @cafetkanon , @barumagent, @andre_aperobar, @maisonciura, @spazio_24 en @cafedezoogent … Dit kan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Laatst gespeeld op Accent

07:15
cover of BAZART & POMMELIEN THIJS with Hou Mij Vast

BAZART & POMMELIEN THIJS

Hou Mij Vast
07:11
cover of CAROLA with Captured By a Lovestorm

CAROLA

Captured By a Lovestorm
07:08
cover of SUNBLOCK with I

SUNBLOCK

I'll Be Ready
07:04
cover of ALOK FT. BEBE REXHA with Deep In Your Love

ALOK FT. BEBE REXHA

Deep In Your Love
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.