Kijkboek over het Sint-Baafshuis

Johan Van Bever
17 juni 2023 - 9:42
Kijkboek over het Sint-Baafshuis

Er is een kijkboek verschenen over het Sint-Baafshuis in Gent. ‘Dwaalgang’ is gemaakt door twee fotografen en de opbrengst gaat naar een goed doel.

Het ossenbloedrode Sint-Baafshuis is een pand doordrenkt met geschiedenis. Deze historisch plek in het centrum van Gent, pal naast de kathedraal, staat centraal in het kijkboek ‘DWAALGANG’. Ettelijke generaties jongemannen studeerden hier aan het Bisschoppelijk Seminarie. Daarna volgden decennialang ontelbaar veel meisjes toen dit gebouw de school en het internaat van ‘de Groentjes’ – Klein Sint-Bavo was. Wat tijdens de coronapandemie begon als een fotosessie, groeide uit tot een fascinerend fotografisch boekproject: een momentopname vooraleer het gebouw – Sint-Baafshuis genoemd – terug door het bisdom in gebruik wordt genomen.

Fotografen Yves Moerman en Angélique De Paepe legden de charme vast van afbladderende kalk tussen muren die gevuld zijn met Gentse geschiedenis. Zij maakten meer dan tweeduizend foto’s, waarvan een selectie is verwerkt in dit kijkboek. Woordenaar Pat Lowette verdicht met zijn kleinmenselijke verhalen het boek tot een unicum.

Dit kijkboek wil meer zijn dan een artistieke impressie. De volledige opbrengst wordt gedoneerd aan ‘de Moester’, hoeve voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Voor meer informatie over het boek en hoe je het kunt bestellen, kun je terecht op www.dwaalgang.be.

Laatst gespeeld op Accent

04:47
cover of CHEF

CHEF'SPECIAL

Miracles
04:43
cover of ELLIE GOULDING with Love Me Like You Do

ELLIE GOULDING

Love Me Like You Do
04:40
cover of JAIN with Makeba

JAIN

Makeba
04:37
cover of BOB SINCLAR PRESENTS FIREBALL with What I Want

BOB SINCLAR PRESENTS FIREBALL

What I Want
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.