Kinderen en jongeren versterken bosgordel rond Serskamp

Johan Van Bever
14 februari 2020 - 17:03
Kinderen en jongeren versterken bosgordel rond Serskamp

Wichelse jongeren hebben vrijdag 2.075 bomen geplant als versterking van de bosgordel rond Serskamp. Ook de scouts van Serskamp plantten mee.

De bomen werden vrijdag aangeplant op een perceel achter de woningen in de Puibroekstraat in Serskamp. Door de aankoop van gronden voor bebossing investeert het gemeentebestuur van Wichelen in de uitbreiding van de waardevolle natuur rond het Eetgoed. Zo wordt de bosgordel van Serskamp opnieuw versterkt. Deze realisatie van de gemeente sluit mooi aan bij haar eerdere samenwerkingen met Natuurpunt en Natuur en Bos. Het Regionaal Landschap Schelde-Durme hielp de gemeente bij de voorbereiding van de bebossingsactie en begeleidde de uitvoering met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen. Er werden tien soorten bomen aangeplant, over een oppervlakte van 8.000 vierkante meter.

Ook de scoutsgrioep Were Di uit Serskamp plant zaterdag extra bomen aan. Ten gevolge van de ingenomen ruimte door de bouw van het nieuwe scoutslokaal dienen zij van het Agentschap Bos & Natuur dit te compenseren door de heraanleg van nieuw bos. Dat gebeurt op een aangrenzend perceel van de plantactie die door de scholen werd uitgevoerd. “Daar wij als scoutsgroep de natuur heel genegen zijn en wij eveneens de nodige inspanningen willen leveren om meer groen in onze buurt te realiseren, hebben wij onze leden gemobiliseerd om met man en macht deze 5.500 m² te beplanten met inheems gekweekt plantgoed,” vertelt groepsvoorzitter Dirk Eekhout. “De gemeente heeft gezorgd voor de aankoop van het perceel. Wij zorgen voor de aankoop en aanplant van de bomen”.

Laatst gespeeld op Accent

02:06
cover of CAMILLE with Rihanna

CAMILLE

Rihanna
02:03
cover of BRUNO MARS with 24k Magic

BRUNO MARS

24k Magic
02:00
cover of SAM SMITH & MADONNA with VULGAR

SAM SMITH & MADONNA

VULGAR
01:57
cover of DANNY CORTEN & YOURI PARKER with Massive

DANNY CORTEN & YOURI PARKER

Massive
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.