Kinderen en jongeren versterken bosgordel rond Serskamp

Johan Van Bever
14 februari 2020 - 17:03
Kinderen en jongeren versterken bosgordel rond Serskamp

Wichelse jongeren hebben vrijdag 2.075 bomen geplant als versterking van de bosgordel rond Serskamp. Ook de scouts van Serskamp plantten mee.

De bomen werden vrijdag aangeplant op een perceel achter de woningen in de Puibroekstraat in Serskamp. Door de aankoop van gronden voor bebossing investeert het gemeentebestuur van Wichelen in de uitbreiding van de waardevolle natuur rond het Eetgoed. Zo wordt de bosgordel van Serskamp opnieuw versterkt. Deze realisatie van de gemeente sluit mooi aan bij haar eerdere samenwerkingen met Natuurpunt en Natuur en Bos. Het Regionaal Landschap Schelde-Durme hielp de gemeente bij de voorbereiding van de bebossingsactie en begeleidde de uitvoering met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen. Er werden tien soorten bomen aangeplant, over een oppervlakte van 8.000 vierkante meter.

Ook de scoutsgrioep Were Di uit Serskamp plant zaterdag extra bomen aan. Ten gevolge van de ingenomen ruimte door de bouw van het nieuwe scoutslokaal dienen zij van het Agentschap Bos & Natuur dit te compenseren door de heraanleg van nieuw bos. Dat gebeurt op een aangrenzend perceel van de plantactie die door de scholen werd uitgevoerd. “Daar wij als scoutsgroep de natuur heel genegen zijn en wij eveneens de nodige inspanningen willen leveren om meer groen in onze buurt te realiseren, hebben wij onze leden gemobiliseerd om met man en macht deze 5.500 m² te beplanten met inheems gekweekt plantgoed,” vertelt groepsvoorzitter Dirk Eekhout. “De gemeente heeft gezorgd voor de aankoop van het perceel. Wij zorgen voor de aankoop en aanplant van de bomen”.

Laatst gespeeld op Accent

04:41
cover of TAYLOR SWIFT FEAT. FLORENCE + THE MACHINE with Florida!!!

TAYLOR SWIFT FEAT. FLORENCE + THE MACHINE

Florida!!!
04:37
cover of KEANE with Crystal Ball

KEANE

Crystal Ball
04:34
cover of ALOK , ELLA EYRE , KENNY DOPE & NEVER DULL with Deep Down

ALOK , ELLA EYRE , KENNY DOPE & NEVER DULL

Deep Down
04:31
cover of IMAGINE DRAGONS with Eyes Closed

IMAGINE DRAGONS

Eyes Closed
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.