Kinderen openen koppelingsgebied in Evergem

Johan Van Bever
3 juni 2022 - 12:37
Kinderen openen koppelingsgebied in Evergem

Leerlingen van basisscholen De Cocon in Rieme, en De Schatkist en De Regenboog uit Ertvelde openden het nieuwe koppelingsgebied in de Gentse Kanaalzone met een bosspel. Samen met burgemeester Joeri De Maertelaere ontdekten ze het nieuwe infobord waarvoor ze in de voorbije winterperiode tekeningen hebben gemaakt. De totempaal met bosdieren vormt een mooie blikvanger aan het speelbos.

De werken in het koppelingsgebied Rieme-Noord zijn afgerond. Een boomgaard met 38 fruitbomen, ca. 20.000 m² nieuw bos, 34 dreefbomen en een brede struikengordel richting Zonneberg zal North Sea Port vanaf nu elk jaar een beetje kleurrijker en biodiverser maken.

Het nieuwe bos en de buurttuin met boomgaard zullen enerzijds een groene buffer vormen tussen de woonkern van Rieme en de bedrijventerreinen ten noorden ervan en anderzijds een belevings- en ontmoetingsplek worden voor de bewoners van Rieme en de werknemers van de bedrijven.

Blikvangers aan de ingang van het speelbos zijn het welkomstbord met tekeningen van de Evergemse schoolkinderen en de totempaal met bosdieren die de gemeente realiseerde.

De gemeente Evergem gaat samen met de bewoners ook op zoek naar een passende naam voor deze nieuwe plek. Via het participatieplatform Wijmakenevergem.be kan iedereen tot 1 juli een naam voorstellen voor het gebied.

Laatst gespeeld op Accent

00:42
cover of LASGO with Alone

LASGO

Alone
00:39
cover of KUNGS with Paris

KUNGS

Paris
00:36
cover of PUSH with Universal Nation

PUSH

Universal Nation
00:29
cover of SARA LANDRY with Legacy

SARA LANDRY

Legacy
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.