Kinderen openen koppelingsgebied in Evergem

3 juni 2022 - 12:37 | auteur: Johan Van Bever

Leerlingen van basisscholen De Cocon in Rieme, en De Schatkist en De Regenboog uit Ertvelde openden het nieuwe koppelingsgebied in de Gentse Kanaalzone met een bosspel. Samen met burgemeester Joeri De Maertelaere ontdekten ze het nieuwe infobord waarvoor ze in de voorbije winterperiode tekeningen hebben gemaakt. De totempaal met bosdieren vormt een mooie blikvanger aan het speelbos.

De werken in het koppelingsgebied Rieme-Noord zijn afgerond. Een boomgaard met 38 fruitbomen, ca. 20.000 m² nieuw bos, 34 dreefbomen en een brede struikengordel richting Zonneberg zal North Sea Port vanaf nu elk jaar een beetje kleurrijker en biodiverser maken.

Het nieuwe bos en de buurttuin met boomgaard zullen enerzijds een groene buffer vormen tussen de woonkern van Rieme en de bedrijventerreinen ten noorden ervan en anderzijds een belevings- en ontmoetingsplek worden voor de bewoners van Rieme en de werknemers van de bedrijven.

Blikvangers aan de ingang van het speelbos zijn het welkomstbord met tekeningen van de Evergemse schoolkinderen en de totempaal met bosdieren die de gemeente realiseerde.

De gemeente Evergem gaat samen met de bewoners ook op zoek naar een passende naam voor deze nieuwe plek. Via het participatieplatform Wijmakenevergem.be kan iedereen tot 1 juli een naam voorstellen voor het gebied.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

USHER, YOUNG JEEZY

Love In This Club
07:47

CELESTE

Stop This Flame
07:44

ALLE FARBEN & MOSS KENA

Forgot How to Love
07:40

DUA LIPA

Be The One
07:36

AMARI, NILS VAN ZANDT & MR. JIM

Show Your Love
Bekijk meer platen