Kinderflandriëns in Wichelen

Johan Van Bever
29 juni 2023 - 9:13
Kinderflandriëns in Wichelen

In september ging het High-Five project van start in Wichelen. Dat is een beloningsproject waarmee kinderen worden aangemoedigd vaker te voet of met de fiets naar school te gaan. Zo konden de strappers elke dag van het schooljaar een High-Five geven langs de gele scanpalen op weg naar school.

Groot succes

Eerder bleek al dat de actie ervoor zorgde dat er 73% meer stappers en fietsers werden geteld. Nu zijn de definitieve resultaten gekend waaruit blijkt dat er 47.000 High-Fives werden gegeven, ofwel 140.000 gestapte en gefietste kilometers. Burgemeester Kenneth Taylor (Samen) “Het is belangrijk dat de kinderen en uiteraard ook hun ouders inzien dat de schoolomgevingen een stuk veiliger worden als er minder auto’s aan- en afrijden om de kinderen aan de schoolpoort af te zetten. Hoe meer strappers, hoe minder wagens.”

Extra beloning

Om de inzet van de fiets-en staphelden in de kijker te zetten besliste lokaal bestuur Wichelen om fietstruitjes uit te reiken per school voor de strafste prestaties. Zo werd er een bolletjestrui uitgereikt voor wie het eerst 100 verplaatsingen maakte, een gele trui voor wie het meeste verplaatsingen maakte in totaal en een groene trui voor wie het meeste munten scoorde.

“Ik ben overdonderd als ik het enthousiasme zie waarmee de kinderen maar ook de leerkrachten in dit project meegegaan zijn”, zegt schepen voor onderwijs en fietsbeleid Kristof De Smet. “En voor de kinderen die dit jaar geen truitje gewonnen hebben is er goed nieuws, want volgend jaar begint High Five gewoon opnieuw en start iedereen weer met evenveel kansen.”

Schepen voor sport en mobiliteit Danny Praet (Samen): “Niet alleen zorgt High Five voor veiligere schoolomgevingen, het project zorgt er ook voor dat deze jonge generatie meer beweegt.

Laatst gespeeld op Accent

15:43
cover of BRONSKI BEAT with Smalltown Boy

BRONSKI BEAT

Smalltown Boy
15:40
cover of MOGUAI, NORA VAN ELKEN, LOHRASP KANSARA feat. NORMAN ALEXANDER with New Day

MOGUAI, NORA VAN ELKEN, LOHRASP KANSARA feat. NORMAN ALEXANDER

New Day
15:33
cover of JAMES BROWN with Living In America

JAMES BROWN

Living In America
15:31
cover of KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES with Zomer In M

KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES

Zomer In M'n Bol
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.