Kippenvlog ontstaan dankzij kippenforum: “Je moest eerst dat filmpje op Youtube posten voordat je dat op die forum kon zetten”

Fabian Tack
22 maart 2019 - 0:35
Kippenvlog ontstaan dankzij kippenforum: “Je moest eerst dat filmpje op Youtube posten voordat je dat op die forum kon zetten”

Vloggen is niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Iedereen kan het, en geef nu eens toe: iedereen kan het. Ook Sander Bauwens waagde zich eraan. De jonge man uit Wetteren heeft wel iets heel unieks gevonden om over te vloggen: kippen. “Voor zover dat ik me kan herinneren, hadden wij altijd al kippen. Ik denk dat het komt door mijn moeders kant.” Zegt Sander 

Het is allemaal begonnen met een frustratie op een forum:”Vroeger had je zoiets als de kippenforum.” Zegt Sander. “Het probleem daarbij was, was dat je niet meteen een video kon posten. Je moest eerst dat filmpje op Youtube posten voordat je dat op die forum kon zetten.  Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik de ingeving dat ik er meer mee kan dan die video op die kippenforum te plaatsen. Zo is de kippenvlog ontstaan.” Sander, die afgestudeerd is als landbouwer probeert op die manier zijn verhaal door te geven: “Naast dat wil ik ook meer informatie doorgeven, wat de mogelijke ziekten zijn, wat ze nodig hebben van voeding en verzorging en al die zaken. Ik focus me momenteel op één ras, omdat je ook veel ruimte nodig hebt. Ik denk dat ik zelf 44 kippen en negen goudfazanten heb. Iedere dag ben ik daar toch een uur of twee mee bezig.” (lacht)

Sinds dit jaar is Sander ook professioneel vlogger als hoofdberoep. Dat wil zeggen dat bijna zijn volledige inkomsten afhankelijk zijn van Google Adsense: “Google zet dan reclame op mijn filmpjes. Ik post enkel filmpjes op mijn Youtubekanaal. Op Instagram plaats ik enkel foto’s.”

Je kan op Sander’s Youtubekanaal terecht via: https://www.youtube.com/channel/UC2dJa-E7V3vYISma7vBVK8g 

Beluister hier het volledige interview: 

Tekst: Annelies Greveraars

Interview + foto: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Accent

01:00
cover of FATUM with Thade

FATUM

Thade
00:55
cover of KADOC with The Nighttrain

KADOC

The Nighttrain
00:52
cover of JOHNNY DE CITY with Hands Up

JOHNNY DE CITY

Hands Up
00:48
cover of SPACEMAN with Da Sound

SPACEMAN

Da Sound
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.