Kippenvlog ontstaan dankzij kippenforum: “Je moest eerst dat filmpje op Youtube posten voordat je dat op die forum kon zetten”

Fabian Tack
22 maart 2019 - 0:35
Kippenvlog ontstaan dankzij kippenforum: “Je moest eerst dat filmpje op Youtube posten voordat je dat op die forum kon zetten”

Vloggen is niet meer weg te denken uit deze maatschappij. Iedereen kan het, en geef nu eens toe: iedereen kan het. Ook Sander Bauwens waagde zich eraan. De jonge man uit Wetteren heeft wel iets heel unieks gevonden om over te vloggen: kippen. “Voor zover dat ik me kan herinneren, hadden wij altijd al kippen. Ik denk dat het komt door mijn moeders kant.” Zegt Sander 

Het is allemaal begonnen met een frustratie op een forum:”Vroeger had je zoiets als de kippenforum.” Zegt Sander. “Het probleem daarbij was, was dat je niet meteen een video kon posten. Je moest eerst dat filmpje op Youtube posten voordat je dat op die forum kon zetten.  Ongeveer twee jaar geleden kreeg ik de ingeving dat ik er meer mee kan dan die video op die kippenforum te plaatsen. Zo is de kippenvlog ontstaan.” Sander, die afgestudeerd is als landbouwer probeert op die manier zijn verhaal door te geven: “Naast dat wil ik ook meer informatie doorgeven, wat de mogelijke ziekten zijn, wat ze nodig hebben van voeding en verzorging en al die zaken. Ik focus me momenteel op één ras, omdat je ook veel ruimte nodig hebt. Ik denk dat ik zelf 44 kippen en negen goudfazanten heb. Iedere dag ben ik daar toch een uur of twee mee bezig.” (lacht)

Sinds dit jaar is Sander ook professioneel vlogger als hoofdberoep. Dat wil zeggen dat bijna zijn volledige inkomsten afhankelijk zijn van Google Adsense: “Google zet dan reclame op mijn filmpjes. Ik post enkel filmpjes op mijn Youtubekanaal. Op Instagram plaats ik enkel foto’s.”

Je kan op Sander’s Youtubekanaal terecht via: https://www.youtube.com/channel/UC2dJa-E7V3vYISma7vBVK8g 

Beluister hier het volledige interview: 

Tekst: Annelies Greveraars

Interview + foto: Shana Van de Velde

Laatst gespeeld op Accent

11:10
cover of EMMA BALE with All I Want

EMMA BALE

All I Want
11:07
cover of POMMELIEN THIJS with Erop Of Eronder

POMMELIEN THIJS

Erop Of Eronder
11:02
cover of BOB MARLEY & THE WAILERS with One Love/People Get Ready

BOB MARLEY & THE WAILERS

One Love/People Get Ready
10:56
cover of SWEDISH HOUSE MAFIA , THE WEEKND with Moth To A Flame

SWEDISH HOUSE MAFIA , THE WEEKND

Moth To A Flame
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.