Klimaatactie in Gent en Wetteren

Johan Van Bever
14 maart 2021 - 16:30
Klimaatactie in Gent en Wetteren

Op Rode Heuvel in Wetteren verzamelden 16 advocaten voor het klimaat. In Gent werd een gelijkaardige actie gevoerd onder de stadshal en op de Poeljemarkt.

Het was een actie die in 100 steden en gemeenten in België gehouden werd. Overal werd een filmpje van gemaakt en die werden digitaal verzameld tot een grote digitale actie. In Wetteren werd de actie getrokken door PVDA. “Aan het huidige tempo zullen we de kar van de klimaatverandering niet gekeerd krijgen,” waarschuwt Dimitri Neyt.

Heel wat organisaties, verenigingen en bewegingen zetten hun schouders onder de actie. De brede gedragenheid voor de Klimaatzaak verklaart het grote succes van het aantal locaties dat deelneemt.  

“In deze uitzonderlijke tijden hadden we nooit verwacht dat zoveel mensen bereid zouden zijn om de moeilijke procedure te doorlopen die momenteel nodig is om een protestactie op te zetten,“ blikt coördinator Sarah Tak terug. ”Toch bleven mensen zich aanmelden om in eigen dorp of stad in samenspraak met het gemeentebestuur een actie te organiseren om hun steun voor Klimaatzaak te tonen”.

“Tegen de politieke onwil om een toereikend klimaatbeleid te voeren, vraagt Klimaatzaak bescherming van de rechtbank. Meer dan 62.000 burgers sloten zich bij de rechtszaak aan. Op 16 maart starten de pleitzittingen van Klimaatzaak, voor 9 opeenvolgende dagen in de rechtbank op de oude NAVO-site in Haren”. 

Laatst gespeeld op Accent

17:58
cover of BRANDY & MONICA with The Boy Is Mine

BRANDY & MONICA

The Boy Is Mine
17:53
cover of EUROPE with The Final Countdown

EUROPE

The Final Countdown
17:51
cover of Marshmello & Venbee with No Man

Marshmello & Venbee

No Man's Land
17:47
cover of CITY TO CITY with The Road Ahead (Miles Of The Unknown)

CITY TO CITY

The Road Ahead (Miles Of The Unknown)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.