Klimaatactie in Gent en Wetteren

14 maart 2021 - 16:30 | auteur: Johan Van Bever

Op Rode Heuvel in Wetteren verzamelden 16 advocaten voor het klimaat. In Gent werd een gelijkaardige actie gevoerd onder de stadshal en op de Poeljemarkt.

Het was een actie die in 100 steden en gemeenten in België gehouden werd. Overal werd een filmpje van gemaakt en die werden digitaal verzameld tot een grote digitale actie. In Wetteren werd de actie getrokken door PVDA. “Aan het huidige tempo zullen we de kar van de klimaatverandering niet gekeerd krijgen,” waarschuwt Dimitri Neyt.

Heel wat organisaties, verenigingen en bewegingen zetten hun schouders onder de actie. De brede gedragenheid voor de Klimaatzaak verklaart het grote succes van het aantal locaties dat deelneemt.  

“In deze uitzonderlijke tijden hadden we nooit verwacht dat zoveel mensen bereid zouden zijn om de moeilijke procedure te doorlopen die momenteel nodig is om een protestactie op te zetten,“ blikt coördinator Sarah Tak terug. ”Toch bleven mensen zich aanmelden om in eigen dorp of stad in samenspraak met het gemeentebestuur een actie te organiseren om hun steun voor Klimaatzaak te tonen”.

“Tegen de politieke onwil om een toereikend klimaatbeleid te voeren, vraagt Klimaatzaak bescherming van de rechtbank. Meer dan 62.000 burgers sloten zich bij de rechtszaak aan. Op 16 maart starten de pleitzittingen van Klimaatzaak, voor 9 opeenvolgende dagen in de rechtbank op de oude NAVO-site in Haren”. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MEAU

Dat Heb Jij Gedaan (Dj REsound Remix)
09:11

DE NUIT, INNER VISIONS

All That Mattered
09:06

BLACK EYED PEAS

Hey Mama
09:04

Antoon

Hallo
09:01

GABRY PONTE, HENRI PFR

The Feeling
Bekijk meer platen