Knijtenoverlast Schellebelle wordt ook aangepakt

6 mei 2020 - 12:48 | auteur: Johan Van Bever

Op donderdag 7 mei start een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met de voorbereiding van nieuwe graafwerken in de ontpoldering Wijmeers in Wichelen. Hier zal deze zomer een extra ‘vloedschaar’ aangelegd worden. Dat is een geul die zorgt voor extra stroming bij vloed en betere ontwatering bij eb. Dat moet de knijtenoverlast in Schellebelle helpen verminderen.

Vorige zomer al maakte De Vlaamse Waterweg nv twee bijkomende bressen in de Scheldedijk langs de ontpoldering. De waterwegbeheerder liet ook een extra geul graven in het gebied. Sindsdien stroomt er meer water door Wijmeers en spoelen slib en voedingsstoffen voor knijten vlotter weg.

Op 7 mei mei start de eerste fase van de werken: De bressen in de ontpoldering van Wijmeers worden dicht gezet zodat er geen water meer in het gebied stroomt. Dat is nodig om het gebied te laten ‘ontwateren’, zodat in de tweede fase de graafwerken kunnen volgen. Om de graafwerken op te starten, is het wachten tot na het broedseizoen en het bouwverlof. Ze zullen vermoedelijk vanaf 3 augustus kunnen starten.

Bij de graafwerken zal heel wat grond vrijkomen. Die grond gaat over de Schelde tot in Wetteren waar een tijdelijke aanlegsteiger aangelegd wordt om de grond aan land te brengen. Die komen op percelen tussen de Voordestraat en Bastenakkers. daar kan de grond dan uitwateren en later gebruikt worden voor de aanleg van lokale veiligheidsdijken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ONEREPUBLIC

Sunshine
02:43

ROUTE 94, JESS GLYNNE

My Love
02:40

LAURA TESORO

Press Pause
02:38

THE AVENER, WALDECK & PATRIZIA FERRARA

Quando Quando
02:33

MILEY CYRUS

Midnight Sky
Bekijk meer platen