Knijtenoverlast Schellebelle wordt ook aangepakt

Johan Van Bever
6 mei 2020 - 12:48
Knijtenoverlast Schellebelle wordt ook aangepakt

Op donderdag 7 mei start een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met de voorbereiding van nieuwe graafwerken in de ontpoldering Wijmeers in Wichelen. Hier zal deze zomer een extra ‘vloedschaar’ aangelegd worden. Dat is een geul die zorgt voor extra stroming bij vloed en betere ontwatering bij eb. Dat moet de knijtenoverlast in Schellebelle helpen verminderen.

Vorige zomer al maakte De Vlaamse Waterweg nv twee bijkomende bressen in de Scheldedijk langs de ontpoldering. De waterwegbeheerder liet ook een extra geul graven in het gebied. Sindsdien stroomt er meer water door Wijmeers en spoelen slib en voedingsstoffen voor knijten vlotter weg.

Op 7 mei mei start de eerste fase van de werken: De bressen in de ontpoldering van Wijmeers worden dicht gezet zodat er geen water meer in het gebied stroomt. Dat is nodig om het gebied te laten ‘ontwateren’, zodat in de tweede fase de graafwerken kunnen volgen. Om de graafwerken op te starten, is het wachten tot na het broedseizoen en het bouwverlof. Ze zullen vermoedelijk vanaf 3 augustus kunnen starten.

Bij de graafwerken zal heel wat grond vrijkomen. Die grond gaat over de Schelde tot in Wetteren waar een tijdelijke aanlegsteiger aangelegd wordt om de grond aan land te brengen. Die komen op percelen tussen de Voordestraat en Bastenakkers. daar kan de grond dan uitwateren en later gebruikt worden voor de aanleg van lokale veiligheidsdijken.

Laatst gespeeld op Accent

01:54
cover of CLAPTONE & MYLO with Drop The Pressure

CLAPTONE & MYLO

Drop The Pressure
01:51
cover of DANTE KLEIN , FABIAN LENSSEN & SILVIO ECOMO with Rewind

DANTE KLEIN , FABIAN LENSSEN & SILVIO ECOMO

Rewind
01:47
cover of JEAN ELAN FT. COSMO KLEIN with Feel Alive

JEAN ELAN FT. COSMO KLEIN

Feel Alive
01:43
cover of ANDREW BRIX with Piano Euphoria

ANDREW BRIX

Piano Euphoria
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.