Knijtenoverlast Schellebelle wordt ook aangepakt

6 mei 2020 - 12:48 | auteur: Johan Van Bever

Op donderdag 7 mei start een aannemer in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv met de voorbereiding van nieuwe graafwerken in de ontpoldering Wijmeers in Wichelen. Hier zal deze zomer een extra ‘vloedschaar’ aangelegd worden. Dat is een geul die zorgt voor extra stroming bij vloed en betere ontwatering bij eb. Dat moet de knijtenoverlast in Schellebelle helpen verminderen.

Vorige zomer al maakte De Vlaamse Waterweg nv twee bijkomende bressen in de Scheldedijk langs de ontpoldering. De waterwegbeheerder liet ook een extra geul graven in het gebied. Sindsdien stroomt er meer water door Wijmeers en spoelen slib en voedingsstoffen voor knijten vlotter weg.

Op 7 mei mei start de eerste fase van de werken: De bressen in de ontpoldering van Wijmeers worden dicht gezet zodat er geen water meer in het gebied stroomt. Dat is nodig om het gebied te laten ‘ontwateren’, zodat in de tweede fase de graafwerken kunnen volgen. Om de graafwerken op te starten, is het wachten tot na het broedseizoen en het bouwverlof. Ze zullen vermoedelijk vanaf 3 augustus kunnen starten.

Bij de graafwerken zal heel wat grond vrijkomen. Die grond gaat over de Schelde tot in Wetteren waar een tijdelijke aanlegsteiger aangelegd wordt om de grond aan land te brengen. Die komen op percelen tussen de Voordestraat en Bastenakkers. daar kan de grond dan uitwateren en later gebruikt worden voor de aanleg van lokale veiligheidsdijken.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

WHITNEY HOUSTON

Step By Step
08:12

KATY PERRY

Never Really Over
08:08

DOROTHEE VEGAS & LIKE MAARTE & BELLE PEREZ

Enamorada
08:02

nieuws
07:59

PURPLE DISCO MACHINE, SOPHIE AND THE GIANTS

In The Dark
Bekijk meer platen