Kompass Club moet wachten op groen licht

Johan Van Bever
23 oktober 2023 - 13:12
Kompass Club moet wachten op groen licht

Kompass Klub, de nachtclub die afgelopen weekend een opening plande in een leegstaande loods aan de Vliegtuiglaan, kon volgens de Stad Gent niet op een veilige manier openen. Ondanks het laattijdige en onvolledige aanvraagdossier hebben verschillende stadsdiensten tot op het laatste moment naar oplossingen gezocht.

Volgens de Stad Gent kon Kompass Klub niet op een veilige manier de deuren openen. Daarom heeft het voltallige college de milieumelding voor de exploitatie van een nachtclub niet aanvaard. De Stad Gent schat in dat er een ernstig veiligheidsrisico is voor voetgangers en fietsers door een gebrekkige organisatie van de park-and-ride, taxizone en kiss-and-ride voor automobilisten. Ook de werkelijke capaciteit en de inrichting van de fietsenstalling is ondermaats.

De Stad Gent is nightlife en Kompass erg genegen, maar de veiligheid van de feestvierders primeert. De Stad Gent zat de voorbije jaren al vaak samen met de nachtclub in de zoektocht naar een permanente stek. Maar Kompass Klub moet met alle regelgeving in orde zijn, en dat is op een aantal cruciale punten niet gebeurd. Toch hoopt het stadsbestuur dat de club snel zijn deuren kan openen, maar dan wel op een veilige manier.

Laatst gespeeld op Accent

03:47
cover of LEAGUE OF LEGENDS X NEW JEANS with GODS

LEAGUE OF LEGENDS X NEW JEANS

GODS
03:43
cover of GUUS MEEUWIS with Voor Mijn Hart

GUUS MEEUWIS

Voor Mijn Hart
03:41
cover of SNELLE, KRAANTJE PAPPIE with Ruggengraat

SNELLE, KRAANTJE PAPPIE

Ruggengraat
03:37
cover of PLANET FUNK with Chase The Sun

PLANET FUNK

Chase The Sun
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.