Koor Papillon start met repetities

Johan Van Bever
19 juni 2020 - 9:26
Koor Papillon start met repetities

Het Koor Papillon start op 1 juli met de repetities.

Repeteren was lange tijd uitgesloten, toch niet in het vertrouwde repetitielokaal De Lieve in Belzele. Beperkingen stimuleren echter creativiteit. Wekelijks zagen de koorleden elkaar terug via Zoom, een app om te videobellen. Afwisselend hield het koor repetitie en koorcafé. De ene week speelde dirigente Aike voor op de piano en zongen de koorleden in hun eigen kot. De andere week was het vooral aan de koorleden om elkaar creatief te vermaken. Iedere keer werd een nieuwe zanger verheven tot ‘cafébaas’ en organiseerde die een quiz, een meezinger of een brainstormsessie.

“Ondertussen krijgen we fiat van de veiligheidsraad om terug samen te komen, weliswaar met een beperkte groep in openlucht of in een grotere ruimte en mits het respecteren van de nodige veiligheidsregels”, vertelt Veerle Bogaert.  “Partituren en potlood krijgen voortaan gezelschap van een tube desinfecterende handgel. Op woensdag 1 juli houden we nog één repetitie op de overdekte koer van de Basisschool Mariavreugde in Wondelgem alvorens we het werkjaar afsluiten”.

Koor Papillon en Volkskunstgroep Sneyssens pakken ook voor hun conserten de draad terug op. Er zijn nieuwe data voor het eerder afgelaste concert vastgelegd en de zalen zijn gereserveerd. Op 10 februari volgend jaar zullen ze optreden in Cultuurcentrum Evergem, op 21 maart in Theater Scala in Gent.

Laatst gespeeld op Accent

11:30
cover of BUCKS FIZZ with Making Your Mind Up

BUCKS FIZZ

Making Your Mind Up
11:27
cover of TWOCOLORS & SAFRI DUO with Cynical

TWOCOLORS & SAFRI DUO

Cynical
11:23
cover of LEO SAYER with Orchard Road

LEO SAYER

Orchard Road
11:16
cover of ROD STEWART with Every Beat Of My Heart

ROD STEWART

Every Beat Of My Heart
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.