Koor Papillon start met repetities

19 juni 2020 - 9:26 | auteur: Johan Van Bever

Het Koor Papillon start op 1 juli met de repetities.

Repeteren was lange tijd uitgesloten, toch niet in het vertrouwde repetitielokaal De Lieve in Belzele. Beperkingen stimuleren echter creativiteit. Wekelijks zagen de koorleden elkaar terug via Zoom, een app om te videobellen. Afwisselend hield het koor repetitie en koorcafé. De ene week speelde dirigente Aike voor op de piano en zongen de koorleden in hun eigen kot. De andere week was het vooral aan de koorleden om elkaar creatief te vermaken. Iedere keer werd een nieuwe zanger verheven tot ‘cafébaas’ en organiseerde die een quiz, een meezinger of een brainstormsessie.

“Ondertussen krijgen we fiat van de veiligheidsraad om terug samen te komen, weliswaar met een beperkte groep in openlucht of in een grotere ruimte en mits het respecteren van de nodige veiligheidsregels”, vertelt Veerle Bogaert.  “Partituren en potlood krijgen voortaan gezelschap van een tube desinfecterende handgel. Op woensdag 1 juli houden we nog één repetitie op de overdekte koer van de Basisschool Mariavreugde in Wondelgem alvorens we het werkjaar afsluiten”.

Koor Papillon en Volkskunstgroep Sneyssens pakken ook voor hun conserten de draad terug op. Er zijn nieuwe data voor het eerder afgelaste concert vastgelegd en de zalen zijn gereserveerd. Op 10 februari volgend jaar zullen ze optreden in Cultuurcentrum Evergem, op 21 maart in Theater Scala in Gent.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

MAJESTIC, NONÔ

Time To Groove
02:18

NIELS DE STADSBADER & REGI

De Wereld Draait Voor Jou
02:14

JOJI

Glimpse Of Us
02:10

ALANNAH MYLES

Black Velvet
02:07

DERMOT KENNEDY

Giants
Bekijk meer platen