Krijt helpt schoolfactuur verlagen

Johan Van Bever
1 september 2023 - 1:18
Krijt helpt schoolfactuur verlagen

In een nieuw proefproject in negen secundaire scholen schakelt de Stad Gent vzw Krijt in om de schoolfactuur voor leerlingen te helpen verlagen. De scholen worden twee jaar lang intensief begeleid in het opmaken van een doordacht kostenbeleid.

Het basisonderwijs werkt met een maximumfactuur, maar in het secundair onderwijs bestaat dat systeem niet. Scholen zijn zelf aan zet om de kosten te drukken, maar weten niet altijd wat de mogelijkheden zijn. Daarom schakelt de Stad Gent vzw Krijt in. Die organisatie zal vanaf 1 september negen secundaire scholen twee jaar lang begeleiden om werk te maken van een structureel kostenbeleid met duurzame ingrepen.

Vzw Krijt werkt al jarenlang rond kostenbewust onderwijs. De organisatie neemt niet enkel de facturen onder de loep, maar bekijkt onder meer ook waar de communicatie helderder kan en hoe de school ouders meer kan betrekken. Het schoolteam krijgt vormingen over hoe het drempels voor gezinnen in armoede kan wegwerken.

Het gaat om een initiatief van OCMW Gent en het Onderwijscentrum Gent. De extra middelen die vzw Krijt krijgt, komen van het OCMW. Het Onderwijscentrum Gent begeleidt bovendien al vier secundaire scholen rond kostenbewust onderwijs. Met dit nieuwe project krijgen in totaal dertien secundaire scholen begeleiding op maat. 

Laatst gespeeld op Accent

15:33
cover of JAMES BROWN with Living In America

JAMES BROWN

Living In America
15:31
cover of KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES with Zomer In M

KRIS KROSS AMSTERDAM, DONNIE, TINO MARTIN FEAT. ANDRÉ HAZES

Zomer In M'n Bol
15:27
cover of WHITE WIDOW with Leaving

WHITE WIDOW

Leaving
15:24
cover of KYGO & AVA MAX with Whatever

KYGO & AVA MAX

Whatever
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.