Krijtcirkels in Keizerpark, Citadelpark en Zuidpark

28 maart 2021 - 18:06 | auteur: Johan Van Bever

Er komen nu ook krijtcirkels in het Citadelpark, het Keizerpark en het Zuidpark in Gent. Eerder werden al krijtcirkels aangebracht op het Sjnt-Pietersplein. Fase 2 van het Lente- en Zomerplan gaat van start en focust op groenzones, recreatiegebieden en sportinfrastructuur.

Veel Gentenaars beschikken niet over een tuin of wonen klein. Bij mooi weer genieten zij graag van de Gentse parken, recreatiegebieden en sportvoorzieningen. De Stad Gent mikt daarom op druktespreiding om alles veilig en positief te laten verlopen. Bezoekers van de Gentse buitenruimtes zullen op een positieve manier aan de coronamaatregelen herinnerd worden, gemeenschapswachten en politie houden extra toezicht, er komt meer sanitair en er worden extra afvalkorven gezet. De Stad zet ook minder bekende groenzones in de kijker.


Om bezoekers van de Gentse parken te helpen bij het naleven van de maatregelen krijgen de drie drukste parken (Citadelpark, Keizerpark en Koning Albertpark of Zuidpark) krijtcirkels. Het gaat om cirkels voor 4 personen met een diameter van 3 meter en op 3 meter afstand van elkaar. De cirkels zijn een uitnodiging om voldoende afstand te houden tussen groepjes. Op de sportterreinen van de Stad Gent worden de coronamaatregelen duidelijk gecommuniceerd.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Maxi Priest

Wild World
05:33

Masters at work

Work
05:30

Daniel Lanois

Jolie Louise
05:26

Paula Abdul

Rush rush
05:22

Bastille

Pompei
Bekijk meer platen