Kring Heilig Hart wordt sociaal woonproject

Johan Van Bever
10 juni 2023 - 9:04
Kring Heilig Hart wordt sociaal woonproject

De Kring Heilig Hart in de Dampoortwijk maakt plaats voor vijftien duurzame sociale woningen. Er komt ook een veilige doorsteek voor voetgangers en fietsers en groene ruimte rond het naastgelegen kerkgebouw. In afwachting van de werken krijgt de site nog twee jaar een tijdelijke invulling.

De site ‘De Kring Heilig Hart’ in de Dampoortwijk was tot voor kort eigendom van de vzw Parochiale Werken. Woonmaatschappij Thuispunt Gent heeft nu met ondersteuning van de Stad Gent de site gekocht om er vijftien sociale woningen te bouwen. Het gaat om een mix van eengezinswoningen en appartementen met veel aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit. Er komt ook een doorsteek voor voetgangers en fietsers naar de Engelstraat en er komt een groene zone rond de naastgelegen kerk.

In afwachting van de sloop kunnen organisaties uit de buurt de ruimtes nog twee jaar lang gebruiken voor sociale en culturele activiteiten allerhande. De wijkregisseur zet de tijdelijke invulling binnenkort in de startblokken met een rondleiding. En zolang de restauratie van de naastgelegen kerk niet af is, blijven de Chiro en de vzw Parochiale Werken hun stek behouden.

Laatst gespeeld op Accent

17:02
cover of ENRIQUE IGLESIAS with Tired Of Being Sorry

ENRIQUE IGLESIAS

Tired Of Being Sorry
16:58
cover of THE STARLINGS & OZARK HENRY with Under Your Spell

THE STARLINGS & OZARK HENRY

Under Your Spell
16:54
cover of GABRIELLE with Going Nowhere

GABRIELLE

Going Nowhere
16:51
cover of ZINNO with What

ZINNO

What's Your Name?
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.