Kruisem is ‘Winkelhiergemeente’

30 september 2020 - 15:57 | auteur: Johan Van Bever

Kruisem heeft de Winkelhier-award gewonnen.

Uit een totaal van 19 Oost-Vlaamse gemeenten werd er drie genomineerd voor de eerste Winkelhier Award, een gezamenlijk initiatief van Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen. Aalst, Herzele en Kruisem streden om de titel van Winkelhiergemeente 2020.

Meer dan ooit staat lokaal kopen op de beleidsagenda’s van steden en gemeenten. Sinds de coronacrisis staan winkeliers en horeca-uitbaters voor bijzondere uitdagingen. Zowel de ondernemers als de lokale besturen hebben initiatieven genomen om lokaal winkelen te stimuleren en te ondersteunen.

Dergelijke initiatieven onderstrepen het belang van de detailhandel en horeca in Oost-Vlaanderen. Met de uitreiking van een Winkelhier Award worden enkele innovatieve en/of creatieve acties uitgelicht en de vele inspanningen van gemeenten en handelsverenigingen bekroond. Het is de eerste keer dat het Oost-Vlaamse provinciebestuur en UNIZO Oost-Vlaanderen een Winkelhiergemeente kiezen.

Drie Oost-Vlaamse besturen waren genomineerd voor de Winkelhier Award 2020: Aalst, Herzele en Kruisem. Aalst heeft een nominatie binnengehaald met een grootschalige communicatiecampagne ‘Koop lokaalst!’ en de actie ‘Win je winkel in Aalst’. Herzele pakte uit met ‘Win de vitrine’, in de bestrijding van leegstand, en de fotowedstrijd ‘Een bruisende zomer in Herzele’.

Kruisem haalde de award binnen. Deze gemeente ondersteunt met ‘De Gouden Klinker’ haar ondernemers tijdens ingrijpende wegenwerken en geeft in tijden van corona de Kruisembon een meerwaarde.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

POMMELIEN THIJS

Ongewoon
02:00

TRAVIE MCCOY, BRUNO MARS

Billionaire
01:57

BENSON BOONE

In The Stars
01:53

TATE MCRAE

You Broke Me First (Gryffin Remix)
01:50

ED SHEERAN

2step (Star.One Remix)
Bekijk meer platen