Kruisem is ‘Winkelhiergemeente’

Johan Van Bever
30 september 2020 - 15:57
Kruisem is ‘Winkelhiergemeente’

Kruisem heeft de Winkelhier-award gewonnen.

Uit een totaal van 19 Oost-Vlaamse gemeenten werd er drie genomineerd voor de eerste Winkelhier Award, een gezamenlijk initiatief van Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen. Aalst, Herzele en Kruisem streden om de titel van Winkelhiergemeente 2020.

Meer dan ooit staat lokaal kopen op de beleidsagenda’s van steden en gemeenten. Sinds de coronacrisis staan winkeliers en horeca-uitbaters voor bijzondere uitdagingen. Zowel de ondernemers als de lokale besturen hebben initiatieven genomen om lokaal winkelen te stimuleren en te ondersteunen.

Dergelijke initiatieven onderstrepen het belang van de detailhandel en horeca in Oost-Vlaanderen. Met de uitreiking van een Winkelhier Award worden enkele innovatieve en/of creatieve acties uitgelicht en de vele inspanningen van gemeenten en handelsverenigingen bekroond. Het is de eerste keer dat het Oost-Vlaamse provinciebestuur en UNIZO Oost-Vlaanderen een Winkelhiergemeente kiezen.

Drie Oost-Vlaamse besturen waren genomineerd voor de Winkelhier Award 2020: Aalst, Herzele en Kruisem. Aalst heeft een nominatie binnengehaald met een grootschalige communicatiecampagne ‘Koop lokaalst!’ en de actie ‘Win je winkel in Aalst’. Herzele pakte uit met ‘Win de vitrine’, in de bestrijding van leegstand, en de fotowedstrijd ‘Een bruisende zomer in Herzele’.

Kruisem haalde de award binnen. Deze gemeente ondersteunt met ‘De Gouden Klinker’ haar ondernemers tijdens ingrijpende wegenwerken en geeft in tijden van corona de Kruisembon een meerwaarde.

Laatst gespeeld op Accent

02:57
cover of ROXY DEKKER with Sugardaddy

ROXY DEKKER

Sugardaddy
02:54
cover of WILD YOUTH with We Are One (EUROVISION 23 - IRELAND)

WILD YOUTH

We Are One (EUROVISION 23 - IRELAND)
02:50
cover of RED HOT CHILI PEPPERS with Tell Me Baby

RED HOT CHILI PEPPERS

Tell Me Baby
02:47
cover of Chase & Status with Selecta

Chase & Status

Selecta
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.