Kruisem is ‘Winkelhiergemeente’

Johan Van Bever
30 september 2020 - 15:57
Kruisem is ‘Winkelhiergemeente’

Kruisem heeft de Winkelhier-award gewonnen.

Uit een totaal van 19 Oost-Vlaamse gemeenten werd er drie genomineerd voor de eerste Winkelhier Award, een gezamenlijk initiatief van Provincie Oost-Vlaanderen en UNIZO Oost-Vlaanderen. Aalst, Herzele en Kruisem streden om de titel van Winkelhiergemeente 2020.

Meer dan ooit staat lokaal kopen op de beleidsagenda’s van steden en gemeenten. Sinds de coronacrisis staan winkeliers en horeca-uitbaters voor bijzondere uitdagingen. Zowel de ondernemers als de lokale besturen hebben initiatieven genomen om lokaal winkelen te stimuleren en te ondersteunen.

Dergelijke initiatieven onderstrepen het belang van de detailhandel en horeca in Oost-Vlaanderen. Met de uitreiking van een Winkelhier Award worden enkele innovatieve en/of creatieve acties uitgelicht en de vele inspanningen van gemeenten en handelsverenigingen bekroond. Het is de eerste keer dat het Oost-Vlaamse provinciebestuur en UNIZO Oost-Vlaanderen een Winkelhiergemeente kiezen.

Drie Oost-Vlaamse besturen waren genomineerd voor de Winkelhier Award 2020: Aalst, Herzele en Kruisem. Aalst heeft een nominatie binnengehaald met een grootschalige communicatiecampagne ‘Koop lokaalst!’ en de actie ‘Win je winkel in Aalst’. Herzele pakte uit met ‘Win de vitrine’, in de bestrijding van leegstand, en de fotowedstrijd ‘Een bruisende zomer in Herzele’.

Kruisem haalde de award binnen. Deze gemeente ondersteunt met ‘De Gouden Klinker’ haar ondernemers tijdens ingrijpende wegenwerken en geeft in tijden van corona de Kruisembon een meerwaarde.

Laatst gespeeld op Accent

17:54
cover of JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD with Sun is Shining

JAMES HURR FT. IKA CROSSFIELD

Sun is Shining
17:51
cover of CHAINSMOKERS with #selfie

CHAINSMOKERS

#selfie
17:49
cover of PAVLO VICCI & ALBWHO with I’m OK, I’m Good

PAVLO VICCI & ALBWHO

I’m OK, I’m Good
17:46
cover of OFENBACH & R3HAB with I Ain

OFENBACH & R3HAB

I Ain't Got No Worries
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.