Kruisen-Kouter ingehuldigd

Johan Van Bever
11 maart 2023 - 8:39
Kruisen-Kouter ingehuldigd


Het multifunctioneel sportcomplex Kruisen Kouter is officieel ingehuldigd. De accommodatie is een nieuw paradepaardje binnen het gemeentelijk patrimonium. Onderaan zijn kleedkamers, een vergaderzaal, technische ruimtes en een garage ingericht. Op de eerste verdieping bevinden zich onder meer een bureauruimte, een keuken en een cafetaria met terras, beide met een panoramisch zicht op de omliggende voetbalterreinen. Ook aan de duurzaamheid is gedacht. Zo is het water voor de douches en toiletten afkomstig uit een diepteput. Enkel het water voor consumptie en de brandleidingen komt van het distributienetwerk.

Het gebouw is door het lokaal bestuur gebruiksklaar overgedragen aan KFC HO Kalken. De voetbalclub huurt het complex als hoofdgebruiker en richtte de cafetaria en de keuken op eigen kosten in. De investering van ongeveer 1,7 miljoen euro is aanzienlijk, maar zal zichzelf op termijn terugbetalen. De nieuwe infrastructuur trekt ongetwijfeld nieuwe mensen aan: niet alleen voor de voetbalclub die er onderdak heeft, maar ook vanuit het bredere verenigingsleven. Lokale (erkende) verenigingen kunnen voor vergaderingen en bepaalde activiteiten immers gebruik maken van de cafetaria. Hiervoor kunnen ze een aanvraag doen bij de Sportdienst of de Dienst Vrije Tijd en Jeugd.

Kinderen die niet zomaar langs de zijlijn willen staan supporteren of die zich willen bezighouden terwijl een ouder aan de conditie werkt aan de calisthenics, kunnen zich uitleven met de voetbalmuur. De site biedt eveneens opportuniteiten op educatief vlak. Een blinde muur van de Sint-Denijsschool werd door het Lokaal Bestuur Laarne en KFC HO Kalken samen de Sint-Denijsschool en de lokale kerkfabriek omgetoverd tot een educatief voetbalspel dat kinderen niet alleen sportief uitdaagt, maar ook nog eens leert tellen. QR-codes met filmpjes tonen hoe de beide spelletjes gespeeld moeten worden. De muur kan verstrooiing bieden voor kinderen die met hun vriendjes naar Kruisen-Kouter afzakken op vrije momenten, maar evenzeer worden geïntegreerd in de lessen lichamelijke opvoeding van de nabijgelegen scholen.

Laatst gespeeld op Accent

05:43
cover of GLENN CLAES with Sound Of Silence

GLENN CLAES

Sound Of Silence
05:41
cover of JAZZY with NRG

JAZZY

NRG
05:37
cover of BAMBOO with Bamboogie

BAMBOO

Bamboogie
05:34
cover of MARNIK with Boyz in Paris (With Vinai)

MARNIK

Boyz in Paris (With Vinai)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.