Kunstgrasvelden op Dasseveld en Kapellekouter

Johan Van Bever
30 mei 2023 - 10:31
Kunstgrasvelden op Dasseveld en Kapellekouter

Lokaal Bestuur Wetteren investeert in twee kunstgrasvelden: een in Sportpark Dasseveld en een andere in sportsite Kapellekouter. Na een zoektocht van 8 jaar, is het voorbije jaar hard gewerkt aan de concrete voorbereiding en komt er deze zomer schot in de zaak.

De grondwerken op beide sportsites worden voor het bouwverlof opgestart. Ook al zijn het gelijkaardige investeringen voor beide kunstgrasvelden, toch kiest het lokaal bestuur voor twee verschillende manieren van aanpak omwille van de ligging en de ruimtelijke mogelijkheden.

Op site Kapellekouter is KVVE Massemen actief. Met wandelvoetbal voor de ouderen, G-voetbal en een uitgebreide jeugdwerking naast het reguliere aanbod van een voetbalclub is de nood aan een ingreep zeer hoog. De club krijgt de site Kapellekouter in erfpacht voor de komende 30 jaar. Het is de bedoeling om de club alles zelf zo kwalitatief mogelijk te laten uitbouwen, inclusief een nieuw sanitair gebouw. Tegelijk wil het lokaal bestuur dat – naast de werking van KVE Massemen – ook andere gebruikers, zoals scholen, het kunstgrasveld kunnen gebruiken.

De archeologische onderzoeken op Kapellekouter zijn nu afgerond. Het terrein is helemaal omgewoeld, en volgens het archeologiebureau zijn er te weinig relevante vondsten. Zij zullen het Agentschap Onroerend Erfgoed adviseren om de terreinen vrij te geven zodat de werken kunnen aangevat worden. Deze beslissing valt begin juni.

Ook op de site Dasseveld was er een grote vraag naar een kunstgrasveld. Sommige  voetbalvelden zijn vaak onbespeelbaar in de wintermaanden of vragen om heel veel water in droge periodes. Gezien de ligging en de ruimtelijke mogelijkheden wordt hier de kaart getrokken van een echt sportpark gericht op de toekomst.

Laatst gespeeld op Accent

15:19
cover of SEAL with Future Love Paradise

SEAL

Future Love Paradise
15:15
cover of DANNII MINOGUE with We Could Be the One

DANNII MINOGUE

We Could Be the One
15:13
cover of BENNY MUSSA with Save My Life

BENNY MUSSA

Save My Life
15:09
cover of SEAN KINGSTON & JUSTIN BIEBER with Eenie Meenie

SEAN KINGSTON & JUSTIN BIEBER

Eenie Meenie
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.