Kwets lanceert verkiezingsspecial: “En we voelen de Wetterse lijsttrekkers aan de tand met een debat”

Fabian Tack
18 september 2018 - 14:18
Kwets lanceert verkiezingsspecial: “En we voelen de Wetterse lijsttrekkers aan de tand met een debat”

Na de eerdere tafelgesprekken, van juni dit jaar, komt Kwets met een verkiezingsspecial. “Het was bijna drie jaar geleden dat de laatste Kwets verscheen en enkele romantici wilden daar verandering in brengen. De verkiezingen boden ons een ideale kans om opnieuw een magazine uit te brengen,” vertelt een van de initiatiefnemers, Guy Jooris. 

De cover ‘Klikt het niet dan botst het’ ,waarbij zeven lijsttrekkers poseren aan een kermisattractie, spreekt voor zich in en rond de Wetterse politiek is heel wat te doen. “Eén van onze youngsters wilde Wetteren kermis met de verkiezingen combineren. Wij zijn dan met zeven afgezakt naar een kermisattractie in Heusden en hebben toen als politici geposeerd. Daarna heeft Raf De Graeve de juiste kopjes erop gezet.” Al zijn er ook moeilijkheden geweest tussen partijen onderling de jongste tijd, vertelt Jooris. “Denk maar aan Open VLD met Govaert en De Wulf, de interne problemen binnen N-VA en de opkomst van Eén. Dat kwam het beleid van de jongste maanden niet ten goede want twee coalitiepartners moesten eerst hun eigen huishouden reinigen.”

Vingerwijzing

Kwets wil met het magazine de Wetteraar objectief op de hoogte brengen. “Wij hebben al alle kleuren gehad maar ik verzeker jullie, wij zijn zeker neutraal. Wij willen de (nieuwe) Wetterse bevolking informeren en tonen waar elke partij voor staat. Kwets bestaat uit veel goede artikels, analyses en vingerwijzingen. Deze kunnen het volgende beleid enkel ten goede komen. Daarnaast bevat het ook cartoons maar deze zijn zeker niet kwetsend bedoeld.”

Ernstig en ludiek

Dat Kwets wil informeren zal ook duidelijk worden tijdens het gratis Lijsttrekkersdebat op 3 oktober in CC Nova. “We gaan de zeven lijsttrekkers aan de tand voelen en schotelen hen uitspraken voor die partijgenoten van hen gedaan hebben tijdens één van onze tafelgesprekken in juni aan de Rode Heuvel en de Massemse Linde. Het belooft een ernstig debat te worden met een ludieke en speelse ondertoon.”

Maar of Kwets in de toekomst nog zal verschijnen? “Dat blijft nog een open vraag. Ook andere invullingen zijn nog mogelijk. Als maandelijks blad zie ik het niet meteen gebeuren.”

Herbeluister hier het interview:

Kwets is o.a. te koop via At the movies, De Spar, De Linde, ‘t Gesproken Dagblad, Bakkerij De Winter, Bakkerij Braeckman, Bar Picar, Posthotel, Lemon Bar, CC Nova, Dagbladhandel Nissens, Markt 17, De Geoorloofde Troost,…

Meer info over het debat via de facebookpagina.

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen

Laatst gespeeld op Accent

12:22
cover of JERMAINE STEWART with We Don’t Have To Take Our Clothes Off

JERMAINE STEWART

We Don’t Have To Take Our Clothes Off
12:17
cover of GOSSIP with Heavy Cross

GOSSIP

Heavy Cross
12:14
cover of DUA LIPA with Illusion

DUA LIPA

Illusion
12:10
cover of CULTURE CLUB with The War Song

CULTURE CLUB

The War Song
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.