Laarne heeft terrasreglement

Gepost door Johan Van Bever op 9 mei 2021 - 16:29

De gemeente Laarne heeft voor het eerst ook een terrasreglement.

De horeca kon zaterdag weer open. De cafés op het Dorp van Laarne kunnen net als vorig jaar gebruik maken van de parkeerplaatsen voor de deur om het terras uit te breiden, tot 15 november. Met het terrasreglement wordt een en ander geregeld op de langere termijn.

Laarne was een van de weinige gemeenten die niet over een terrasreglement beschikte. De laatste jaren stijgt het aantal aanvragen om een terras te plaatsen. Omdat Laarne en Kalken mooie dorpskernen heeft, wou de gemeente met een terrasreglement een vaste lijn uitstippelen. Tot nu werden terrasaanvragen individueel behandeld en goedgekeurd en werd de aanvraag getoetst aan het politiereglement.

Met het gemeentelijk terrasreglement worden er enkele verplichtingen aan toegevoegd. Het terras moet voldoen aan een aantal kwaliteitseisen en er zijn adviezen nodig inzake mobiliteit en eventueel van AWV wanneer het terras gelegen is langsheen een gewestweg. Ook politie en brandweer dienen een advies te geven. De terrasmachtiging zal dan geldig zijn voor een periode van 5 jaar. Gesloten terrassen worden uitgesloten omdat die teveel impact hebben op het straatbeeld.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

AVA MAX

Weapons
06:27

POST MALONE, 21 SAVAGE

Rockstar
06:23

DANIEL STEINBERG

Home Wrecker
06:20

MATHIEU KOSS, ALOE BLACC

Never Growing Up
06:16

MARIAH CAREY, WHITNEY HOUSTON

When You Believe
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.