Laarne heeft terrasreglement

9 mei 2021 - 16:29 | auteur: Johan Van Bever

De gemeente Laarne heeft voor het eerst ook een terrasreglement.

De horeca kon zaterdag weer open. De caf├ęs op het Dorp van Laarne kunnen net als vorig jaar gebruik maken van de parkeerplaatsen voor de deur om het terras uit te breiden, tot 15 november. Met het terrasreglement wordt een en ander geregeld op de langere termijn.

Laarne was een van de weinige gemeenten die niet over een terrasreglement beschikte. De laatste jaren stijgt het aantal aanvragen om een terras te plaatsen. Omdat Laarne en Kalken mooie dorpskernen heeft, wou de gemeente met een terrasreglement een vaste lijn uitstippelen. Tot nu werden terrasaanvragen individueel behandeld en goedgekeurd en werd de aanvraag getoetst aan het politiereglement.

Met het gemeentelijk terrasreglement worden er enkele verplichtingen aan toegevoegd. Het terras moet voldoen aan een aantal kwaliteitseisen en er zijn adviezen nodig inzake mobiliteit en eventueel van AWV wanneer het terras gelegen is langsheen een gewestweg. Ook politie en brandweer dienen een advies te geven. De terrasmachtiging zal dan geldig zijn voor een periode van 5 jaar. Gesloten terrassen worden uitgesloten omdat die teveel impact hebben op het straatbeeld.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

ED SHEERAN

Sing
00:22

K3

Mango Mango
00:18

THE WEEKND

Save Your Tears
00:16

R3HAB

My Pony
00:12

ALL-4-ONE

I Swear
Bekijk meer platen