Laarne Kermis in De Wastobbe: “Camiontrekken ten voordele van ‘Een hart voor ALS’”

Fabian Tack
15 mei 2018 - 22:54
Laarne Kermis in De Wastobbe: “Camiontrekken ten voordele van ‘Een hart voor ALS’”

Naar jaarlijkse gewoonte viert Laarne tijdens het Pinksterweekend feest. De Sinksenkermis vrolijkt de straten op met onder meer een hondenkoers, een snoepenworp en allerlei straatanimatie. En dat een kermis een geseling waard is, weten ze als de beste bij ‘De Wastobbe’. Klaartje Nilis vertelt over hun camiontrekwedstrijd: “Hoewel het merendeel mannen zijn die meedoen in de wedstrijd, wagen ook vrouwen hun kansen. En ook voor hen is het haalbaar. Bovendien is de opbrengst voor het goede doel. Deelnemen is belangrijker dan winnen.”

De Wastobbe heeft veel activiteiten in petto voor de Sinksenkermis. Eén ervan is een camiontrekwedstrijd. Die gaat door op zondag 20 mei 2018 voor de deuren van De Wastobbe. Van 15u tot 17u kunnen deelnemers hun krachten testen in een afvalrace waarbij een camion van 7,5 ton vooruit getrokken moet worden. “Het komt er op neer dat er duels zullen doorgaan, waarbij men één tegen één een camion zal trekken. Dat gebeurt met een harnasje dat via een touw wordt vastgemaakt aan de camion. Voor zich zal er ook een touw zijn om zich wat vooruit te trekken.  De winnaar is degene die zijn camion eerst over de streep trekt, en die gaat dan door naar de volgende ronde.”

Een hart voor ALS

Iedereen is welkom om deel te nemen. Wie mee wil doen, kan zich inschrijven door een mailtje te sturen naar De Wastobbe. “Voorlopig zitten we aan een dertigtal inschrijvingen, maar vorig jaar hebben we gezien dat veel mensen zich nog op het moment zelf inschrijven. Inschrijven kost €5, en de opbrengst gaat volledig naar goed doel ‘Een hart voor ALS’, een plaatselijk goed doel in Laarne.” Klaartje moedigt iedereen aan om mee te doen. “Hoewel het merendeel mannen zijn die deelnemen, hebben vorig jaar ook vrouwen de camion voortgetrokken. En dat lukte. Maar dan nog. Het is voor het goede doel. Zelfs al lukt het niet, heb je toch je steentje bijgedragen. In dit geval is deelnemen zeker belangrijker dan winnen.”

Kermiskip

Het camiontrekken is echter  niet het enige vertier wat De Wastobbe uit de mouw schudt tijdens Sinksenkermis. “Vrijdag 18 mei is er om 21u30 een optreden, gevolgd door een fuif. Dan is er zaterdag 19 mei bierpong van 20u tot 22u, waarbij inschrijven €10 voor 2 personen bedraagt. Aansluitend is er ook een fuif. En ook zondag is er na het camiontrekken vanaf 21u een kermisfuif.” Feestje verzekerd dus en aan amusement zal niet ontbreken. En als afsluiter van de kermis serveert De Wastobbe dinsdag 22 mei ‘kermiskip’. “Dat is een half kipje met frietjes. Daarvoor moet wel op voorhand voor gereserveerd worden.”
Inschrijven voor de diverse activiteiten kan dus via mail of een telefoontje naar De Wastobbe.

het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

13:19
cover of BEYONCÉ with TEXAS HOLD

BEYONCÉ

TEXAS HOLD 'EM
13:16
cover of KIM APPLEBY with Don

KIM APPLEBY

Don't Worry
13:13
cover of LEEZ with Who Will Be There (it

LEEZ

Who Will Be There (it's me)
13:09
cover of DESTINY

DESTINY'S CHILD

Jumpin' Jumpin'
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.