Laarne onderzoekt nut van ‘gele doos’

Johan Van Bever
5 maart 2021 - 15:31
Laarne onderzoekt nut van ‘gele doos’

Op vraag van gemeenteraadslid Gert Schelstraete zal Laarne eens informeren naar een eventuele invoering van de ‘gele doos’, een brooddoos met medische gegevens voor senioren.

De zogenaamde gele doos is een idee dat uit Canada komt en eerder al als proefproject gelanceerd werd in enkele Gentse wijken. Het opzet is dat alleenstaande mensen die zorgbehoevend zijn, zo’n brooddoos in hun koelkast stoppen. Tijdens een noodsituatie kunnen ambulanciers of andere hulpverleners in die doos medische informatie terugvinden maar ook bijvoorbeeld het telefoonnummer van de huisdokter of contactgegevens van familieleden.

Schepen van Volksgezondheid en Sociale Zaken Hilde Nobels is niet zo wild van het idee maar is wel bereid om het te onderzoeken. Alle medische gegevens zijn tegenwoordig gedigitaliseerd. In een noodgeval belt een patiënt vaak de dokter. Die is al op de hoogte van de medische toestand. In een ander geval komt een ambulance. De ambulanciers dienen in de eerste plaats de noodzakelijke eerste zorg toe. Alle andere behandelingen gebeuren in het ziekenhuis. Met de identiteitskaart van de patiënt hebben de ambulanciers ook toegang tot alle medische gegevens van de betrokkene. Laarne zal toch eens informeren bij de stad Gent.

Laatst gespeeld op Accent

01:20
cover of JAMES COLE & KEVIN MCKAY with Somebody That I Used To Know

JAMES COLE & KEVIN MCKAY

Somebody That I Used To Know
01:15
cover of YOTTO with Skin

YOTTO

Skin
01:10
cover of ZOLEX PRESENTS CARAT TRAX with The Message

ZOLEX PRESENTS CARAT TRAX

The Message
01:07
cover of BECKERS with Switch (Alex Stein Remix)

BECKERS

Switch (Alex Stein Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.