Laarne onderzoekt nut van ‘gele doos’

5 maart 2021 - 15:31 | auteur: Johan Van Bever

Op vraag van gemeenteraadslid Gert Schelstraete zal Laarne eens informeren naar een eventuele invoering van de ‘gele doos’, een brooddoos met medische gegevens voor senioren.

De zogenaamde gele doos is een idee dat uit Canada komt en eerder al als proefproject gelanceerd werd in enkele Gentse wijken. Het opzet is dat alleenstaande mensen die zorgbehoevend zijn, zo’n brooddoos in hun koelkast stoppen. Tijdens een noodsituatie kunnen ambulanciers of andere hulpverleners in die doos medische informatie terugvinden maar ook bijvoorbeeld het telefoonnummer van de huisdokter of contactgegevens van familieleden.

Schepen van Volksgezondheid en Sociale Zaken Hilde Nobels is niet zo wild van het idee maar is wel bereid om het te onderzoeken. Alle medische gegevens zijn tegenwoordig gedigitaliseerd. In een noodgeval belt een patiënt vaak de dokter. Die is al op de hoogte van de medische toestand. In een ander geval komt een ambulance. De ambulanciers dienen in de eerste plaats de noodzakelijke eerste zorg toe. Alle andere behandelingen gebeuren in het ziekenhuis. Met de identiteitskaart van de patiënt hebben de ambulanciers ook toegang tot alle medische gegevens van de betrokkene. Laarne zal toch eens informeren bij de stad Gent.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

BRYAN ADAMS

Somebody
18:33

PURPLE DISCO MACHINE, SOPHIE AND THE GIANTS

In The Dark
18:29

SURVIVOR

Eye Of The Tiger
18:26

MEDUZA, DERMOT KENNEDY

Paradise
18:22

SAM RYDER

Space Man
Bekijk meer platen