Laarne overweegt wissel van brandweerzone

Gepost door Johan Van Bever op 1 januari 2022 - 18:06

In Laarne wordt luidop gedacht aan een wissel van brandweerzone. Burgemeester Andy De Cock (Open VLD) vindt de jaarlijkse dotatie aan de hoge kant.

Jaarlijks betalen de gemeenten een dotatie aan de brandweerzone waarbij ze aangesloten zijn. Voor Laarne is dat de brandweerzone Zuid-Oost met onder meer de steden Aalst en Geraardsbergen en Wetteren die van oudsher Laarne bedient. Wanneer er zich in Laarne of Kalken iets voordoet, komt meestal de brandweerpost Wetteren ter plaatse.

Laarne staat op de 11de plaats van de 60 Oost-Vlaamse gemeenten wat betreft de kostprijs per inwoner aan de brandweerzone. Laarne heeft geen kazerne en wordt volgens de burgemeester heel veel bediend door de brandweerpost Melle die tot de brandweerzone Centrum (Gent) behoort. De kazerne van Melle is heel goed gelegen om snel Laarne te bereiken. Op de meerjarenplanning zou Laarne in de zone van Gent 763.000 euro minder betalen dan voor de zone Zuid-Oost. Voor het jaar 2021 betaalde Laarne ongeveer 60 euro per inwoner. Voor 2022 komt het op 57 euro per inwoner.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Lucas & Steve

Rage (Extended Mix)
23:30

JOSH SAMUEL

Hrtbrkr
23:26

DARUDE

Feel The Beat
23:24

BORIS WAY

Pink Soldiers
23:16

ANYMA & CHRIS AVANTGARDE

Consciousness (Eric Prydz Remix)
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.