Luister Live

Laarne: Provinciale steun voor lokale economie

19 februari 2021 - 14:23

De gemeente Laarne krijgt van de Provincie subsidies om de lokale handel extra te stimuleren. Een website is er al, nu komen er ook een brochure en draagtassen.

De Provincie Oost-Vlaanderen schiet de ondernemers te hulp aan de hand van subsidies voor lokale besturen en handelsverenigingen die hun activiteiten versneld aanpassen aan de nieuwe realiteit. De deputatie kende een subsidiepakket toe aan 11 lokale besturen en aan 8 detailhandels, middenstands- en horecaverenigingen. Ook Laarne werd geselecteerd. De gemeente Laarne ontvangt een budget van 9.054 euro.

Laarne wachtte niet op de subsidies om de website MadeninLaarne al op te starten. Binnenkort wordt daar een betaalmodule aan toegevoegd zodat inwoners er de ‘hart-onder-de-rioem-bonnen’ kunnen bestellen. Deze website biedt de mogelijkheid aan alle handelaars om zich bekend te maken aan de bevolking. De subsidie zal ook gebruikt worden om enkele andere initiatieven uit re rollen zoals een brochure waarin startende zaken zichzelf kunnen voorstellen.  Er worden ook draagtassen ontworpen met het logo ‘madeinLaarne’. 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Jovanotti

L'ombelico Del Mondo
07:10

Daan

Icon
07:05

Suzanne Vega

Book Of Dreams
07:01

Bruno Mars

Skate
07:00

Simply Red

Something Got Me Started