Laarne: Te snel en te zwaar verkeer in dorpskernen

Gepost door Johan Van Bever op 26 maart 2021 - 11:49

Groen klaagt over de verkeerssituatie in de dorpskernen van Laarne en Kalken waar te snel en te zwaar verkeer door raast. Het gemeentebestuur verwijst de vraag door naar de projectstuurgroep.

Het is een discussie die in andere gemeenten ook wel eens gevoerd wordt. Bestuurders rijden op GPS en die leidt de hen langs de kortste of de gemakkelijkste weg naar de bestemming, vaak doorheen de dorpskernen. Dat is ook in Laarne en Kalken het geval. “Dit moet ontmoedigd worden,” vindt gemeenteraadslid Stephanie Demeulemeester. “Bovendien zorgt dit voor onveiligheid en lawaai voor de bewoners”. Groen pleit voor een verbod op zwaar verkeer.

Schepen van Mobiliteit Frank Janssens verwijst naar de projectstuurgroep waar het verdiepte mobiliteitsplan in opmaak is en vindt dat die vraag daar moet gesteld worden. Alle mogelijke ingrepen zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. Er twee straten uitpikken is geen goed idee, vindt de schepen. In dat plan zal er trouwens aandacht zijn aan het voorkomen van zwaar verkeer in de dorpskernen.

In de Kasteeldreef zijn sinds de heraanleg nogal wat klachten over geluidsoverlast van het verkeer. De gemeente heeft verschillende mogelijkheden bekeken, zoals de voegen tussen de kasseien opvullen, maar is gebonden aan de voorschriften van het Agentschap Onroerend Erfgoed.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

TAKE THAT

Sure
07:20

STEPHEN SANCHEZ & EM BEIHOLD

Until I Found You
07:16

ADELE

Rolling In The Deep
07:13

MK

Better (feat. Teddy Swims)
07:09

MADISON AVENUE

Don't Call Me Baby
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Dit is een test

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.