Ledsreact ontwikkelt digitale sportkegel:”Onder meer KAA Gent, Club Brugge, Lieven Maesschalk en Olympiakos trainen ermee.”

11 december 2017 - 13:27 | auteur: Fabian Tack

Koen Vercauteren van de Gentse start-up, Ledsreact, zou volgens sommige bronnen weleens dé sportkegel van de 21e eeuw hebben ontwikkeld. Wij nodigden Koen uit tijdens De Kwetteraars om over zijn uitvinding te praten. “Het Europees patent is aangevraagd.” 

Koen Vercauteren kwam op het idee tijdens een militaire missie in Libanon. “Ik ben beroepsmilitair en geef sporttraining. Ik was steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen en zo ben ik het op het idee gekomen om een digitale sportkegel te ontwikkelen. De kegel maakt de training efficiënter. De coach moet niet langer commando’s geven maar kan de spelers tijdens de training veel beter begeleiden en aansturen. De sportkegel geeft de richting, het signaal en het kleur aan. Aan de hand daarvan kan je de oefeningen samenstellen.”

feedback

Ledsreact wordt overspoeld door goede reacties. “We krijgen heel veel goede feedback, het is op alle niveaus van het voetbal getest maar ook in het basketbal, tennis en kinesitherapie.” Koen kwam tot opvallende conclusies. “Een signaal werkt beter om op te reageren dan een stem. Bovendien zorgt het voor een hoger plezier en cognitief gehalte. Je weet immers nooit of je de kegel links of rechts moet passeren.”

KAA Gent

De digitale sportkegel is een unieke uitvinding. “We hebben een Europees patent aangevraagd omdat we de enige zijn die het ontwikkeld hebben en zo kan niemand ons product afsnoepen.” Ook topclubs gebruiken de sportkegel al. ” Ondermeer KV Mechelen, KAA Gent, Club Brugge maar ook Olympiakos en kinesist Lieven Maesschalk gebruiken het op training.” Ook in andere sporten wordt ermee getraind. “In het tennis en basketbal wordt onze digitale sportkegel ook al gebruikt. En we zijn nu ook aan het kijken of we het verticaal kunnen toepassen zodat het bij nog meer sporten kan toegepast worden. Door onze digitale sportkegel leren sporten ook van elkaar. Zo kunnen basketbal oefeningen ook in het voetbal worden toegepast.”

Spelvorm

Voor de kinderen is de uitvinding ook zeer interessant. “Het houdt kinderen in beweging zonder dat ze weten dat ze sporten, ze zien het als een spelvorm ook omdat ze het gewoon zijn om om te gaan met digitale toepassingen. De motivatie wordt voor hen verhoogd.”

Herbeluister het interview hieronder

Meer info via de website, de facebookpagina en je kan trainingsvideo’s bekijken op youtube.

 

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

KRIS KROSS AMSTERDAM, ANTOON, SIGOURNEY K

Vluchtstrook
15:33

THE KID LAROI, JUSTIN BIEBER

Stay
15:30

CAMILLE

Diamant
15:27

GALANTIS, DAVID GUETTA & LITTLE MIX

Heartbreak Anthem
15:25

PRINCE

I Would Die 4 U
Bekijk meer platen