Lentebeurs in Wetteren: “het was tijd om eens iets voor de handelaars te organiseren”

Fabian Tack
17 mei 2018 - 10:10
Lentebeurs in Wetteren: “het was tijd om eens iets voor de handelaars te organiseren”

Jenny Piscador zet zich in voor haar medemens. Haar vzw ‘Wegen van De Wereld’ helpt minder begoede mensen aan “een stoel om op te zitten en een bed om in te slapen”. Maar ook de Wetterse handelaars kunnen op haar hulp rekenen. “Ik hoor vanuit de handelaars in Wetteren dat er eigenlijk maar weinig voor hen gedaan wordt. En dus leek het mij een goed idee om de handelsbeurs, die er jaren geleden al was, weer eens op te starten.”

In het pinksterweekend van 19 tot 21 mei 2018 vindt de Lentebeurs plaats. Van 14u tot 20u zet Jenny handelaars van in en rond Wetteren in de kijker op de diverse standjes in het expogebouw. “Vorige week zijn we al begonnen met de voorbereidingen. We hebben al eens de handelaars uitgenodigd om een plaats te laten kiezen enzo, en nu zijn ze volop bezig om alles in orde te brengen, zodanig dat de standen vanaf woensdag klaar staan zodat de handelaars kunnen langskomen met hun materiaal voor de opbouw. Er zullen verschillende soorten standen zijn. Laat ons zeggen van schoonheidsproducten, tot en met limousine, maar ook IT, dus voor iedere bezoeker wat wils.”

Gowalt expo

De organisatie op zich was echter niet zo eenvoudig. “Om die mensen warm te maken, moet je echt van winkel naar winkel, van zaak naar zaak gaan. In Wetteren zijn er wel al wat, dus dat neemt toch wel tijd in beslag. En daarna moet je ook nog eens met promotiemateriaal rondgaan. Maar ik ben overal vriendelijk ontvangen en er kwam wel een goeie respons op. Het kan natuurlijk altijd iets beter, maar het is nieuw hè. En volgende keer gaan we dat misschien anders plannen, niet in een verlengd weekend. De handelaars hebben al niet veel tijd over en zo een weekend is een moment dat ze graag eens weggaan, of ze zitten met een communie. Dus ik heb mijn oren te luisteren gelegd om te weten wanneer het best paste, en volgend jaar zullen we het niet plannen in een verlengd weekend.”
De grootste uitdaging echter vormde een ruimte vinden om de beurs in te organiseren. “Mensen vinden op zich, was nu geen zo’n groot probleem. De locatie vinden die groot genoeg was… Na een beetje zoeken ben ik bij Gowalt uitgekomen, waar ze ongeveer 2000m² hebben met een grote parking eraan, en dat werd mij aangeboden om daar de lente- en handelsbeurs te doen.” En gelukkig moet ze het niet allemaal alleen voor haar rekening nemen. Jenny kan rekenen op een team van vrijwilligers om het allemaal in goede banen te leiden.

Voor elk wat wils

Jenny is er in geslaagd om een uitgebreid gamma aan handelaars te motiveren en activiteiten op touw te zetten. “Er is voor iedere bezoeker wel iets. Van schoonheidsproducten tot en met limousine, maar ook IT zal er aanwezig zijn. Het is voor iedere bezoeker wat wils. Mensen kunnen rondgaan bij de standjes, ze kunnen ook een flyer invullen om mee te doen met de tombola. Ook is er de mogelijkheid om iets te eten. Van 14u tot 20u zal er een foodtruck aanwezig zijn. Zondag hebben we ook de Marathon, die daar een Griekse grillade brengt, en ook frituur 2000 komt ook met een aanbieding van hun assortiment. Bezoekers kunnen ook genieten van een glaasje wijn, bier of iets anders. En ook aan de kinderen hebben we gedacht: die krijgen een hele mooie speelhoek met luchtkasteel, kleurboeken, blokken, allez, ze hebben er vanalles. Gezelligheid troef dus en vervelen zal je je er zeker niet.”

Ook Radio Accent, uw geliefde plaatselijke radio van Wetteren en Gent, zal aanwezig zijn met muziek en live verslaggeving in het Accentcafé. Om een plaatje aan te vragen, een babbeltje te doen en je mening te geven over de eerste Lentebeurs, kan je hen vinden op het podium, naast de kinderhoek.

 

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren

Laatst gespeeld op Accent

13:52
cover of ARIANA GRANDE with We can

ARIANA GRANDE

We can't be friends
13:48
cover of ELTON JOHN with Candle In The Wind 1997

ELTON JOHN

Candle In The Wind 1997
13:43
cover of SHAGGY with Oh Carolina

SHAGGY

Oh Carolina
13:41
cover of AVA MAX with My Oh My

AVA MAX

My Oh My
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.