Lenteplan met spreiding bezoekers

22 maart 2021 - 15:25 | auteur: Johan Van Bever

In Gent is de eerste fase van het lente- en zomerplan klaar. Het doel is om de verwachte drukte op het openbaar domein op te vangen én de positieve sfeer te behouden.

Het plan is opgedeeld in 3 fasen. De eerste fase behelst de binnenstad en loopt tot aan de heropstart van de horeca. Het plan bevat maatregelen om bezoekers door te verwijzen naar alternatieve plekken, om afval onder controle te houden en het publiek sanitair te optimaliseren. De politie blijft waken over de naleving van de maatregelen.

De Stad Gent zal als experiment het Sint-Michielsplein en Sint-Baafsplein aantrekkelijker maken met zitelementen. Aan het Spaans Kasteelplein komt een speelcontainer.Ivago zorgde al voor extra vuilnisbakken en extra avond- en weekendploegen. Nu starten de Stad Gent en Ivago ook een sensibiliseringscampagne. In samenwerking met Mooimakers komen er tags om mensen te motiveren hun afval op te ruimen of terug mee te nemen.

Op het Sint-Pietersplein staat al mobiel sanitair, ook in de Gentbrugse Meersen, het Keizerspark en aan het Houtdok komt een sanitaire container. Ter vervanging van het gesloten publiek sanitair in parking Vrijdagmarkt komt er bovengronds mobiel sanitair.

Omdat het belangrijk blijft de coronaregels goed na te leven, zet de Stad Gent extra in op informeren en sensibiliseren. Dat gebeurt onder meer door onvoorspelbare acties van Covitesse6, die bezoekers op een speelse  en coronaveilige manier zullen aanmoedigen om de richtlijnen te volgen.


Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

HARRY STYLES

Watermelon Sugar (Taur Remix)
15:46

GEORGE EZRA

Anyone For You
15:43

ENRIQUE IGLESIAS

Do You Know? (The Ping Pong Song)
15:40

JASON DERULO, NUKA

Love Not War (The Tampa Beat)
15:36

KRIS KROSS AMSTERDAM, ANTOON, SIGOURNEY K

Vluchtstrook
Bekijk meer platen