Lenteplan met spreiding bezoekers

Johan Van Bever
22 maart 2021 - 15:25
Lenteplan met spreiding bezoekers

In Gent is de eerste fase van het lente- en zomerplan klaar. Het doel is om de verwachte drukte op het openbaar domein op te vangen én de positieve sfeer te behouden.

Het plan is opgedeeld in 3 fasen. De eerste fase behelst de binnenstad en loopt tot aan de heropstart van de horeca. Het plan bevat maatregelen om bezoekers door te verwijzen naar alternatieve plekken, om afval onder controle te houden en het publiek sanitair te optimaliseren. De politie blijft waken over de naleving van de maatregelen.

De Stad Gent zal als experiment het Sint-Michielsplein en Sint-Baafsplein aantrekkelijker maken met zitelementen. Aan het Spaans Kasteelplein komt een speelcontainer.Ivago zorgde al voor extra vuilnisbakken en extra avond- en weekendploegen. Nu starten de Stad Gent en Ivago ook een sensibiliseringscampagne. In samenwerking met Mooimakers komen er tags om mensen te motiveren hun afval op te ruimen of terug mee te nemen.

Op het Sint-Pietersplein staat al mobiel sanitair, ook in de Gentbrugse Meersen, het Keizerspark en aan het Houtdok komt een sanitaire container. Ter vervanging van het gesloten publiek sanitair in parking Vrijdagmarkt komt er bovengronds mobiel sanitair.

Omdat het belangrijk blijft de coronaregels goed na te leven, zet de Stad Gent extra in op informeren en sensibiliseren. Dat gebeurt onder meer door onvoorspelbare acties van Covitesse6, die bezoekers op een speelse  en coronaveilige manier zullen aanmoedigen om de richtlijnen te volgen.


Laatst gespeeld op Accent

00:39
cover of KUNGS with Paris

KUNGS

Paris
00:36
cover of PUSH with Universal Nation

PUSH

Universal Nation
00:29
cover of SARA LANDRY with Legacy

SARA LANDRY

Legacy
00:25
cover of DAM SWINDLE with You

DAM SWINDLE

You
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.