Lichtfestival Gent 2021

24 januari 2020 - 14:36 | auteur: Johan Van Bever

Volgend jaar leidt het Lichtfestival in Gent langs nieuwe en minder bekende stukjes Gent. Het parcours en campagnebeeld zijn vrijdag bekend gemaakt in het stadhuis.

Het Lichtfestival zal plaatsvinden van 27 tot 31 januari 2021. Vorig jaar kwamen er 835.000 mensen op af. “Ook nu weer zullen we de bezoekers proberen te verrassen,” belooft schepen van Evenementen Annelies Storms.

Het Lichtfestival wordt opnieuw een route door de stad, goed voor 6,5 km wandelen. Er zitten enkele nieuwigheden in het parcours. Zo passeert men het nieuwe Maaseikpleintje dat in mei klaar zal zijn. Ook de wijk Macharius, de wijk Sluizeken-Tolhuis-Ham en de Fluvius-site in de Bomastraat worden aangedaan. De Graslei en het Prinsenhof worden eveneens voor de eerste keer in het parcours opgenomen.

Deelnemers kunnen om het even waar op de route instappen, enkel de looprichting is vastgelegd. Dat is belangrijk om de beste zichten te hebben op de monumenten, bijvoorbeeld op de Sint-Michielsbrug waar men de drie torens kan zien.

Nu wordt begonnen met het opmaken van het programma. Alle voorstellen van lichtkunstenaars zijn nog welkom tot 21 maart. In dit evenement investeert de stad Gent 1 miljoen euro.

 

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

HOOVERPHONIC

The World Is Mine
08:50

SYLVER

Why
08:47

TOM GRENNAN

Remind Me
08:42

GENESIS

I Can't Dance
08:39

TWOCOLORS GEORGIE KELLER

Feel It 2
Bekijk meer platen