Lichtfestival zoekt artiesten

Johan Van Bever
3 februari 2023 - 22:54
Lichtfestival zoekt artiesten

Over iets minder dan een jaar vindt de zesde editie plaats van Lichtfestival Gent. De Stad lanceert nu een open oproep naar artiesten. Kandidaten kunnen hun voorstel voor een concept, lichtkunstwerk of installatie indienen tot en met 14 april 2023.

De zesde editie van het Lichtfestival Gent vindt volgend jaar plaats van woensdag 31 januari tot en met zondag 4 februari 2024. Om het Lichtfestival mee vorm te geven, lanceert de Stad nu een open oproep voor makers van lichtinstallaties, mappings, lichtkunstwerken en objecten.

De route van het Lichtfestival ligt nog niet vast, maar het festival vindt wel plaats in openlucht. Het is daarbij ook de bedoeling om letterlijk een ander licht te werpen op de historische gebouwen, waterwegen en het industrieel erfgoed van de stad. Daarnaast moeten kunstenaars ook inspelen op het grote bezoekersaantal. De installaties en kunstwerken moeten dus ook voldoende visibiliteit genereren.

Kandidaten kunnen op de website www.lichtfestivalgent.be een aanvraagformulier downloaden en hun voorstel indienen via lichtfestival@stad.gent. De deadline is 14 april 2023.

Laatst gespeeld op Accent

13:17
cover of ATOMIC KITTEN with The Tide Is High (Get The Feeling)

ATOMIC KITTEN

The Tide Is High (Get The Feeling)
13:14
cover of HUNTER FALLS with Piece Of Your Heart

HUNTER FALLS

Piece Of Your Heart
13:11
cover of TIMMY T with One More Try

TIMMY T

One More Try
13:07
cover of THE BEATLES with Now And Then

THE BEATLES

Now And Then
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.