Lockers en bakfietsplaatsen in fietsenparking Graslei

Johan Van Bever
11 april 2023 - 23:44
Lockers en bakfietsplaatsen in fietsenparking Graslei

Na een opfrisbeurt kan iedereen opnieuw zijn fiets stallen in fietsenparking Graslei onder de Sint-Michielsbrug. De parking kreeg een nieuw likje verf, de signalisatie werd opgefrist en de verlichting is verbeterd. Daarnaast werden alle fietsenrekken vervangen door nieuwere modellen waarbij elke fiets verankerd kan worden in het rek. De parking telt naast 203 plaatsen voor gewone fietsen nu ook twaalf plaatsen voor buitenmaatse fietsen. In alle fietsenparkings mogen fietsen voortaan ook 72 uur blijven staan in plaats van 48 uur. Tot slot kreeg het openbaar sanitair een opfrisbeurt.

In de fietsenparking lopen tot en met september twee testprojecten. Zo staan er twintig gratis lockers met een cijferslot waarin fietsers bijvoorbeeld een helm of een kleine tas veilig kunnen achterlaten.

Fietsers kunnen er hun stalen ros ook laten ‘herstellen op bestelling’. Wie een kapotte fiets heeft, scant de QR-code, vult het online formulier in en laat de sleutel achter in een kluis. De fietsenmaker herstelt de fiets ter plaatse of neemt hem mee en plaatst hem binnen de drie dagen terug op dezelfde plek. De klant kan dan in Fietspunt Stadshal de sleutel ophalen, betalen en vervolgens de fiets oppikken in de fietsenparking Graslei.

Laatst gespeeld op Accent

06:28
cover of HANNAH MAE & MAKSIM with Ik Wil Dat Je Liegt

HANNAH MAE & MAKSIM

Ik Wil Dat Je Liegt
06:25
cover of LIZZO with Truth Hurts

LIZZO

Truth Hurts
06:22
cover of DASHA with Austin

DASHA

Austin
06:19
cover of MARTIN SOLVEIG with The Night Out

MARTIN SOLVEIG

The Night Out
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.