Lost Frequencies en James Blunt met Wetterse Valentijn Braeckman in hoofdrol: “Het was echt zot om die clip samen te maken”

Fabian Tack
9 mei 2018 - 0:01
Lost Frequencies en James Blunt met Wetterse Valentijn Braeckman in hoofdrol: “Het was echt zot om die clip samen te maken”

 

 

Lost Frequencies heeft een nieuwe song uit. De veertienjarige leerling van het Sint-Gertrudiscollege,  Valentijn Braeckman zal het geweten hebben. In de clip ‘Melody’, die een samenwerking is met James Blunt, speelt Valentijn namelijk de hoofdrol. “Het was echt een zotte ervaring om naast Lost Frequencies te zitten. Als iemand mij nu herkent, vragen ze meteen naar de naam en de nummer van het meisje, want die vinden ze toch echt wel mooi.”

“Het is allemaal begonnen met mijn mama, die op iets had gereageerd van figuratie in een videoclip in Melle College. Uiteindelijk kwamen we er achter dat het voor Lost Frequencies en James Blunt was, dus dat was al zot. En tien minuten of een kwartier later kregen we een e-mail terug met de vraag of ik graag de hoofdrol wilde spelen.”
En dat het om Melle College gaat, is geen toeval. Felix De Laet, de echte naam van Lost Frequencies, heeft daar ook zijn schoolgaande uren gesleten, en kwam er dan zelf weer eventjes op bezoek. “Maar het is niet zo dat hij allemaal mensen rondom zich had. Hij was daar helemaal alleen, met een camera om te vloggen.”
Onder de indruk van het hele gebeuren is Valentijn wel. “Samenwerken met Lost Frequencies was wel zot. Als je naar hem gaat kijken, zie je hem alleen maar op het podium. Nu zat die naast mij. En die leerde mij vanalles en sprak gewoon tegen mij.”

Instant beroemd

In de clip speelt Valentijn een jongen die gepest wordt. Dankzij een meisje gaat hij er echter niet gebukt onder. Sterker nog, ze inspireert hem tot het schrijven van een eigen lied, dat hij dan op het schoolbal voor de hele school speelt. Met groot succes. “Ik kon helemaal geen piano spelen. Nu nog steeds niet zo, behalve een klein stukje van de clip dat Lost Frenquencies mij heeft geleerd, maar voor de rest…”
Ondertussen werd ‘Melody’ meer dan 1,7 miljoen keer bekeken. Zoiets zorgt natuurlijk voor herkenning. “Op school vinden ze dat wel grappig omdat ik een brilletje en zo droeg. En als ik een jongen tegen kom, meestal toch, zegt die dat het wel een mooi meisje was. En willen ze weten van waar ze komt en wat haar naam is.”
Dat kwam hij zelf ook niet zomaar te weten. “Ik zat daar in het begin als eerste, en toen kwamen de figuranten wel bij mij. Ik kende die niet en die waren ook allemaal met hun gsm en zo bezig. Dan moesten we samen een scène opnemen in de bus, en toen kwam het wel allemaal los. Maar het probleem was dat het elke dag nieuwe figuranten waren, behalve de pester, die was er twee dagen.”

Toneelkriebels

Valentijn was met de clip niet aan zijn proefstuk toe. “Ik heb in ’14-’18 meegedaan als figurant aan de verlengingen. En nu speel mee ik in ’40-’45. In augustus beginnen we met repeteren, na een weekje scoutskamp. Maar dat zal wel zwaar worden. Doordat ’14-’18 verlengingen waren, was het decor al gebouwd en stond alles al op punt. Nu speel ik van in het begin mee, dus dat moet nog allemaal gebeuren. Dus dat zal wel veel meer chaos en drukte geven.”
Ook daar eindigen de ambities van Valentijn niet. “Ik heb ook meegespeeld in ‘Niet Schieten’ (een film van Stijn Coninx over de Bende van Nijvel, nvdr.). Ook in de ‘battle tegen kanker’ (waarbij Ketnetwrappers de pet op zetten tegen kanker, nvdr.) zie je mij ergens halverwege verschijnen.”

Het volledige interview kan u hier nog eens beluisteren.

deel 1

deel 2

Videoclip:

https://www.youtube.com/watch?v=4t6rQDxJwno

 

Laatst gespeeld op Accent

14:27
cover of P!NK with Sober

P!NK

Sober
14:23
cover of ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN with What Took You So Long

ARMIN VAN BUUREN & GRYFFIN

What Took You So Long
14:20
cover of CHRISTINA MILIAN with When You Look At Me

CHRISTINA MILIAN

When You Look At Me
14:17
cover of JESSY with Heartbeat

JESSY

Heartbeat
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.