Maatregelen rond FNO-site door PFAS-vervuiling

Johan Van Bever
28 januari 2023 - 13:53
Maatregelen rond FNO-site door PFAS-vervuiling

Op de oude FNO-site, naast de brandweerkazerne in de Roggestraat 70 in Gent, zijn verhoogde PFAS-waarden vastgesteld. Binnen een straal van 100 meter wordt aangeraden om geen groenten of dierlijke producten uit eigen tuin te eten. Tot op 500 meter wordt geadviseerd om geen grondwater te gebruiken. Buurtbewoners krijgen daarover vandaag een brief.

Uit de voorlopige resultaten uit het bodemonderzoek blijkt dat het speelterrein in de Roggestraat en de speelzone in het Bloemekenspark veilig te gebruiken zijn. De kern van de verontreiniging bevindt zich onder de tijdelijke parking, maar is vandaag veilig weggestopt onder een laag grind. Ook tussen het gebouw en de site van de brandweer is verontreiniging gevonden. Daar is nu veel begroeiing, waardoor contact uitgesloten is. De toegang tot de zone is nu niettemin fysiek afgesloten. Het terrein wordt verder onderzocht om de ernst van de situatie in kaart te brengen.

De site zal worden gesaneerd. De precieze kostprijs wordt in het bodemsaneringsproject bepaald. Dat is voorzien voor 2024. De uitvoering van de werken volgt dan in 2025. In afwachting wordt de situatie van dichtbij opgevolgd, zodat er geen risico’s zijn voor de omgeving.

Laatst gespeeld op Accent

23:10
cover of 4TUNE 500 with Dancing In The Dark

4TUNE 500

Dancing In The Dark
23:05
cover of SIED VAN RIEL with Rush

SIED VAN RIEL

Rush
23:01
cover of MARCO V with Godd 2023

MARCO V

Godd 2023
22:58
cover of RIVA STARR with This Is The Sound

RIVA STARR

This Is The Sound
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.