Make-over voor Wiedauwkaai

Johan Van Bever
11 juni 2023 - 8:48
Make-over voor Wiedauwkaai

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Stad Gent en Farys starten op 3 juli met werken aan de Wiedauwkaai (N458) en Nieuwevaart (R40).

Samen maken ze de weg en het kruispunt veiliger voor fietsers en voetgangers en verbeteren ze de doorstroming voor openbaar vervoer. De werken zijn afgestemd met de werven in de buurt en zijn daarom opgesplitst in twee delen: een deelwordt aangepakt in 2023, het andere deel volgt in 2025. In 2023 zal de ernstige verkeershinder beperkt blijven tot de maand augustus.

De Wiedauwkaai moet in de toekomst veiliger worden voor fietsers en voetgangers. Er komen comfortabele fietspaden langs beide zijden van de rijbaan. Zo zijn fietsers beter afgeschermd en duidelijk zichtbaar voor afdraaiende bestuurders. Er komen bredere voetpaden en nieuwe verlichting. Samen met meer groen moet dat zorgen voor een aangenamer wegbeeld.

Het onoverzichtelijke kruispunt van de Wiedauwkaai met de Nieuwe Vaart wordt ook aangepakt. Fietsers worden er zichtbaarder gemaakt door een duidelijke oversteekplaats met middeneiland en door nieuwe markeringen. Het aansluitende dubbelrichtingsfietspad langs de Nieuwevaart wordt verbreed en in asfalt aangelegd.

Laatst gespeeld op Accent

05:22
cover of STRUMBELLAS with Spirits

STRUMBELLAS

Spirits
05:19
cover of LADY VIOLET with Inside To Outside

LADY VIOLET

Inside To Outside
05:16
cover of AFROJACK & THERESA REX with Let Me Go

AFROJACK & THERESA REX

Let Me Go
05:13
cover of TOPIC, A7S with Breaking Me

TOPIC, A7S

Breaking Me
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.