Met schorre stem kwam Peter-Jan Van Der Gucht van het gloednieuwe Markt 17 onze studio tijdens ‘De Kwetteraars’ binnengewandeld. “De eerste week was echt overweldigend. Maar nieuwe messen snijden goed zeggen ze”
Bijna twee weken geleden ging de familiezaak Markt 17 open. “Samen met mijn kinderen en echtgenote staan we in en achter de zaak.” De opening was op vrijdagavond 24 februari. “We hadden eerst familieleden en leveranciers uitgenodigd. Vanaf 20u was iedereen welkom. We hadden bewust geen uitnodigen verstuurd uit schrik om iemand te vergeten. We maakten vooral reclame via Facebook en Twitter.”
De eerste week was alvast een groot succes. “Wij zijn echt overspoeld geweest. Ik heb deze week mijn bed niet voor vier uur gezien en dan moesten we weer om half 9 present zijn want om negen uur gaan we open.” Bovendien kan je in Markt 17 ook genieten van een snack. “Het moet twintig jaar geleden zijn dat je nog kon eten op de markt maar we blijven wel een café. Je kan bij ons een spaghetti, croque monsieur maar ook frikandon met kriekjes en een vispannetje verkrijgen.” En ze bieden ook verse desserts aan. “Onze kaastaart is de absolute topper en de pannenkoeken vliegen de deur uit.”
Peter-jan heeft al veel ervaring in de horeca. “Het is onze vierde zaak. Eerst was er Intermezzzo in Lede dan Intermezzo 2 in Wetteren en dan hebben we nog een rouwzaal in Zottegem.” Maar het eet & praatcafé Markt 17 bevindt zich wel in een totaal andere branche volgens hem. “Bij feesten leg je alles van eten op voorhand vast en nu ben je afhankelijk van de keuzes van individuen en dat is niet altijd evident.”
En Peter-Jan zit nog boordevol ideeën. “We zijn van plan om met enkele collega’s en met de gebuurtedekenij van de markt, de markt terug nieuw leven in te blazen en samen te bekijken welke evenementen we kunnen organiseren.”
Herbeluister hieronder het interview
Tekst & interview: Shana Van de Velde, foto: Markt 17