Markt Wetteren in zomerkleedje

Johan Van Bever
23 juni 2023 - 9:25
Markt Wetteren in zomerkleedje

De Wetterse Markt is vanaf 30 juni ingericht met planten, zitbanken, een speeltoestel en een zandbak voor kinderen. De KUNSTacademie zorgt voor een gigantische pleinschildering op de afgesloten zone op de Markt. Jong en oud kunnen deze zomer genieten van het kunstwerk en spelen of rusten op deze gezellige, zomerse plek.


Voor de kerk komt een houten speeltoestel waarop kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. Ze kunnen er ook ravotten in het zand of zich uitleven met de andere speelelementen rondom het toestel. Ouders kunnen ondertussen van de rust genieten aan de mooie zitbanken, gemaakt van de bomen die komen van de Zuidlaan. Het speeltoestel blijft de hele zomervakantie op de Markt en verhuist daarna naar zijn vaste stek, aan de nieuwe woonontwikkeling in Blauwe Paal in Kwatrecht.
Het lokaal bestuur plaatst betonnen legoblokken op 26 juni en daarna volgt het speeltoestel.


De KUNSTacademie zorgt voor een kunstige toets. Leerkracht schilderkunst Jonas Vanderbeke ontwierp een schildering die over de hele afgesloten zone op de Markt komt. Tijdens het weekend van 24 en 25 juni werkt de KUNSTacademie in ploegen om de lijntekening in te vullen. Vanaf 28 juni kan men genieten van dit kunstwerk op de Markt.


De zone tussen de hoek met de Van Cromphoutstraat en de kerk is afgesloten voor verkeer. Men kan wel nog over de Markt rijden, via de parking. Vanaf de Markt kan men niet langer de Wegvoeringstraat inrijden. Je kan er nog parkeren, al zullen er wel enkele plaatsen minder zijn. Parking Scheldekaai is natuurlijk vlakbij en blijft de hele zomer beschikbaar.

Laatst gespeeld op Accent

01:22
cover of CLAPTONE with Cream

CLAPTONE

Cream
01:19
cover of DREAM YOUR DREAM with Soushkin

DREAM YOUR DREAM

Soushkin
01:15
cover of Natural Born Deejays with A Good Day

Natural Born Deejays

A Good Day
01:11
cover of ANAME with Sirin

ANAME

Sirin
Bekijk meer platen
X

Stuur een bericht

Wil jij iets kwijt aan onze presentatoren? Vul onderstaand formulier in en stuur jouw bericht.

Het bericht is succesvol verstuurd

Je bericht heeft de studio bereikt. Je kan nu dit venster afsluiten.