Luister Live

Maspoe kreeg meer dan Wetterse verenigingen krijgen

- 24 januari 2020 - 16:14

Vlaams Belang protesteert tegen de voordelen die Maspoe kreeg voor de organisatie van de City Night Run, voordelen die de Wetterse verenigingen niet krijgen bij hun organisaties.

De City Run werd op 23 november voor een eerste keer georganiseerd. Het opzet was dat de deelnemers een parcours volgden in Wetteren en langsheen en vooral doorheen gebouwen liepen. De opkomst was groot met 1.500 deelnemers. Maar deze vereniging kreeg alles gratis en mocht zelfs de inkomgelden houden, klaagt gemeenteraadslid Wouter Bracke. Het kreeg om te beginnen al 4.000 euro subsidie om het evenement te organiseren. Het sponsorgeld en de deelnameprijzen mocht Maspoe ook houden. Verenigingen uit Wetteren hebben geen recht op gratis accommodatie.

Volgens schepen van Toerisme Dietbrand Van Durme was deze City Night Run niet vergelijkbaar met andere evenementen. Het vraagt veel expertise en Maspoe had dat in huis. Andere verenigingen vallen onder de projectsubsidies. Het geld voor de City Night Run kwam uit het budget voor citymarketing. Elke organisatie mag een voorstel doen en dat wordt dan besproken, zegt de schepen.

Laatst gespeeld op Radio Accent

Nu speelt

Justin Timberlake

Like I Love You
21:21

10CC

I'm Not in Love
21:17

XTC

Making plans for Nigel
21:14

Abba

Does your mother know
21:10

Coldplay

My universe (met BTS)